PrevenceRady a tipy

Recept: Protizánětlivý nápoj s celerem a okurkou

Mnoho zánětů v našem těle vzniká v důsledku nesprávného stravování a životosprávy. Záněty v našem těle poškozují buňky a mohou mít mnoho dalších důsledků. Důležité je podpořit ve vašem těle protizánětlivé prostředí a preventivně bojovat proti vzniku zánětu. To můžete celkem snadno s tímto zeleným džusem, který obsahuje ingredience s protizánětlivými vlastnostmi. Přirozeně podporuje vaši obranyschopnost.

Ingredience:

  • 4 celerové stonky
  • 1/2 okurky
  • 1 šálek ananasu
  • 1/2 zeleného jablka
  • 1 šálek špenátu
  • 1 citron
  • kus čerstvého zázvoru

Pokud můžete, použijte odšťavňovač, jinak nápoj můžete připravit i s pomocí blenderu. Všechny ingredience odšťavněte nebo rozmixujte a ihned konzumujte. Pokud by pro vás byla šťáva málo ochucená, přidejte si do ní trochu medu. Pro silnější nátury je do nápoje dobré přidat také petržel, která má skvělé protizánětlivé vlastnosti. Džus z čerstvého ovoce a zeleniny si dopřávejte každý den, zvlášť přes léto je skvělým osvěžením v parných dnech.

Protizánětlivé potraviny

Abyste se vyhnuli zánětům, měli byste preventivně konzumovat potraviny, které mají protizánětlivé vlastnosti. Tyto potraviny patří mezi ničitele volných radikálů, detoxikující organismus a bojující proti vzniku zánětům. Prvním, o kterém se zmíníme a je také obsažen v protizánětlivém nápoji, je zázvor. Absorbuje kyslíkové radikály a obsahuje řadu antioxidantů. Další důležitou potravinou bojující proti zánětům je petržel, obsahuje jedinečnou kombinaci nutrientů, díky nimž se stává podobně jako zázvor superpotavinou. Má silné protizánětlivé vlastnosti, detoxikuje krev a podporuje vytváření nových krevních buněk. Dalším bojovníkem proti zánětům je také česnek a cibule. Pro nás naprosto běžné plodiny, které jsou pro ochranu organismu nepostradatelné. Zajímavou potravinou, která vás chrání před záněty, je také sladký ananas. Obsahuje enzym bromelain, který skvěle tlumí záněty. Jeho účinky ovlivňuje trávící proces a vyšší teploty bromelain ničí. Proto je důležité jíst ananas čerstvý, mražený či si dopřávat čerstvou šťávu z ananasu jako v našem nápoji. Vyhněte se tepelně upravovanému ananasu a tomu konzervovanému.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button