Recept: Snídaně, které potěší chuťové pohárky i vaše zdraví
Hledáte inspiraci pro zdravé snídaně, které budou nejen prospěšné vašemu tělu, ale budou také skvěle chutnat? V dnešním článku vám přinášíme tři recepty, které jsou velmi rychlé na přípravu a obsahují některé netradiční suroviny.
Lívance z kokosové mouky
Základem těchto lívanců je kokosová mouka. Kokosová mouka je přirozeně bezlepková a je nutričně bohatá. Obsahuje vysoké množství bílkovin, vlákniny a jen minimálně tuků. Dopřávat si ji mohou sportovci, příznivci zdravého stravování, celiaci i lidé, kteří drží redukční dietu. Díky ní budou mít palačinky jemně nasládlou chuť a kokosovou vůni. Vyzkoušejte si jejich přípravu.
- 4 vejce
- ¼ šálku konzervovaného kokosového mléka
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce jablečného pyré
- ½ šálku kokosové mouky
- 1 lžíce kokosového cukru
- ¼ čajové lžičky prášku na pečení
- ¼ čajové lžičky skořice
- ⅛ čajové lžičky soli
Připravte si větší mísu, menší mísu a pánvičku. Nejdříve si v míse zamíchejte vajíčka, jablečné pyré a kokosové mléko. V druhé míse si smíchejte kokosovou mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl, aby se vše dobře promíchalo. Nyní přesypte suché přísady k těm mokrým a řádně promíchejte, aby byla směs jemná a hustá. Nechte ji chvíli odležet, mezi tím si připravte pánev, na ni dejte kokosový olej a nechte rozehřát. Smažte lívance na středním plameni. Dopřávejte si lívance s vaším oblíbeným ovocem, jogurtem, granolou, semínky či jen s javorovým sirupem.
Florentinská omeleta
Tato omeleta obsahuje kromě špenátu také houby, sušená rajčata a česnek. Je to opravdová delikatesa, kterou si můžete dopřát i jako lehký oběd. Objevte chuť florentinské omelety spolu s námi.
- 1 lžíce kokosového oleje
- 3 vejce
- 1 hrst špenátu
- ¼ malé cibule
- ½ šálku hub
- 1 stroužek česneku
- ½ šálku sušených rajčat
- 3 lžíce kozího sýra (měkkého)
- sůl a pepř
Nejdříve si pokrájejte houby – vynikající jsou žampiony -, cibuli, špenát a rajčata. Do mísy rozklepněte vejce a přidejte špenát, cibuli, houby a drcený česnek. Nezapomeňte směs osolit a opepřit. Připravte si pánev s kokosovým olejem a smažte omeletu z obou stran po dobu přibližně 3 minut. Omeletu podávejte s kozím sýrem a sušenými rajčaty. Dobrou chuť!
Smoothie s lesními plody
Zvláště v parných dnech a letních měsících oceníte k snídani ovocná smoothie. Ta jsou osvěžující, dodají energii, ale nemáte po nich pocit těžkého žaludku. Nejchutnější jsou smoothie s lesními plody a rostlinným mlékem.
- 1 šálek kokosového mléka
- 1 šálek mražených lesních plodů
- 1/2 čajové lžičky skořice
- stevie, med či rostlinný sirup podle chuti
- vanilkový extrakt
Všechny ingredience stačí vsypat, vlít, do mixéru, řádně rozmixovat a následně si vychutnávat osvěžení tohoto smoothie.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos