Remoska: Praktický pomocník pro zdravé vaření doma i na cestách
Zdravé stravování je fenomén posledních let. Inklinuje k němu stále více lidí a na světlo se dostává ohromné množství výživných, a přesto velmi chutných receptů. Alfou a omegou jídelníčku, který organismu prospívá, je dostatek kvalitních potravin s obsahem vitamínů, minerálů a dalších důležitých látek. Zároveň je důležité zachovat správný poměr živin. Tedy nekonzumovat převážně sacharidy, ale také bílkoviny a zdravé tuky. No a jak s tím souvisí Remoska? Legendární český elektrický hrnec se v kuchyni člověka, jež se rozhodl pro změnu životního stylu, rozhodně neztratí.
Neznáte ji? Seznamte se!
Pokud jste již s Remoskou přišli do styku, můžete tento odstavec přeskočit. V opačném případě věnujte chvilku krátkému představení. Nejznámější český spotřebič totiž oslavil 60 let, a byť je jeho současná podoba přeci jen trochu jiná než v 50. letech, kdy ho sestrojil elektrotechnik Oldřich Homuta, stále funguje na původním principu – tedy vrchním ohřevu. Teplo produkuje pouze víko napájené elektřinou a pokrm se díky tomu rovnoměrně ohřívá, takže nedochází k připalování.
Proč je příprava jídel v Remosce zdravá?
Nejpodstatnější vlastnost Remosky (z pohledu člověka usilujícího o zdravější stravování) jsme již nakousli – výrobce ji opatřil teflonovým povrchem, a proto se jídlo nepřipaluje, ani když se při vaření nepoužívá tuk.
Vaření v Remosce však není pouze zdravé. Elektrická pečicí mísa se drží na výsluní zájmu i z jiných důvodů. Oslňuje neuvěřitelně jednoduchým použitím a vynikající chutí připravených pokrmů. Pokud vás od některých kuchyňských spotřebičů odrazuje „překombinovanost“ – tedy nespočet funkcí, které nechcete nebo neumíte využívat, bude se vám Remoska zamlouvat o to víc. Obsluha je tak snadná, jak jen může být. Nemusíte ztrácet čas předehříváním, a dokonce se ani zabývat regulací teploty. Stačí, když hrnec zapojíte do klasické 230 V zásuvky a necháte ho dělat svou práci. Jediné, co si musíte ohlídat, je, aby se jídlo nedotýkalo víka.
Zajímavá recenze Remosky vyšla i na Ecoblogu
Příznivcům ekologicky laděného či zero-waste životního stylu není třeba Ecoblog přestavovat. Volnočasový projekt nadšence do zdravého lifestylu Radka obsahuje tipy na e-shopy se zajímavým zbožím, ale také recenze produktů, které si zakoupil a osobně odzkoušel. Jeho pozornosti neunikla ani Remoska.
Remoska recenze obsahuje praktické informace, zkušenosti s objednávkou i tipy na recepty a odpovědi na nejčastější otázky, které by vás mohly v souvislosti s přípravou jídla v elektrickém hrnci napadnout. Pakliže nad koupí Remosky uvažuje, ale stále vám nad ní visí otazníky, Radkův článek vám je podaří rozklíčovat.
Výhody Remosky přesvědčí (téměř) každého
Jaké další výhody, tedy kromě možnosti vaření bez tuku, Remoska nabízí? Především jde o multifunkčnost. Můžete v ní vařit, péct, ale také grilovat, smažit, dusit, ohřívat, zapékat či rozmrazovat. Bez nadsázky tak zastane hned několik kuchyňských spotřebičů, což je k nezaplacení v menší kuchyni, kde není místa nazbyt. A samozřejmě i na chalupě nebo jinde mimo domov.
Stejně jednoduchá jako obsluha je i údržba. Stačí, když Remosku omyjete navlhčeným hadříkem s trochou saponátu. Naopak si dejte pozor, aby se víko s elektrickým kabelem nedostalo do přímého styku s vodou.
Dalším velkým „tahákem“ Remosky je nízká spotřeba. Ve srovnání s jinými spotřebiči je až o polovinu nižší – a oproti troubě je rozdíl ještě citelnější, ušetříte i 80 % elektrické energie. Když k tomu přičtete kompaktní rozměry a vysokou kvalitu prověřenou dlouholetou tradicí, dojdete k závěru že si ji zkrátka musíte pořídit.
Zdroj náhledového obrázku: pixabay.com