HubnutíJídloZdraví

Zařaďte do svého jídelníčku hummus a získejte jeho zdravotní výhody

Hummus je neuvěřitelně populární dip a pomazánka z východu.

Obvykle se vyrábí smícháním cizrny (garbanzo fazole), tahini (mletá sezamová semínka), olivového oleje, citronové šťávy a česneku v kuchyňském robotu.

Hummus je nejen lahodný, ale také všestranný, nabitý živinami a je spojován s mnoha působivými zdravotními a nutričními přínosy.

Hummus je velmi výživově hodnotný a plný rostlinných bílkovin

Z konzumace hummusu se můžete cítit dobře, protože obsahuje širokou škálu vitamínů a minerálů.

Hummus je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, poskytuje 7,9 gramů na porci.

Díky tomu je vynikající volbou pro lidi na vegetariánské nebo veganské stravě. Konzumace dostatečného množství bílkovin je nezbytná pro optimální růst, regeneraci a imunitní funkce.

Kromě toho hummus obsahuje železo, folát, fosfor a vitamíny skupiny B, které jsou všechny důležité pro vegetariány a vegany, protože je nemusí mít dostatek ze stravy.

Může pomoci v boji proti zánětu

Hummus obsahuje cizrnu, olivový olej a sezamová semínka (tahini), u kterých je prokázáno, že mají protizánětlivé vlastnosti.

Hummus má vysoký obsah vlákniny, která podporuje zdraví trávení a vyživuje vaše dobré střevní bakterie

Hummus je skvělým zdrojem vlákniny, která může zlepšit zdraví trávení. Díky vysokému obsahu vlákniny vám hummus pomůže udržet pravidelnou stolici. Je to proto, že vláknina pomáhá změkčit a zvětšovat objem stolice, takže je snadnější vylučovat.

A co víc, vláknina také pomáhá krmit zdravé bakterie, které žijí ve vašem střevě.

hummus-rajce-chleb

Má nízký glykemický index, takže může pomoci kontrolovat hladinu cukru v krvi

Hummus má nízký glykemický index, což znamená, že pomalu uvolňuje cukr do krevního oběhu. Tomu napomáhá i obsažený odolný škrob, tuk a bílkoviny.

Obsahuje ingredience zdravé pro srdce, které mohou snížit riziko srdečních onemocnění

Hummus obsahuje cizrnu a olivový olej – dvě složky, které mohou snížit rizikové faktory, a tím i celkové riziko srdečních onemocnění.

Zdroj obrázků: pixabay.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button