KrásaNezařazenéZdraví

4 esenciální oleje, které vám pomohou při léčbě akné II. Jak je správně používat?

Akné je nepříjemným projevem na naší pleti, který snižuje naše sebevědomí a dokáže pěkně potrápit. Zbavte se ho s pomocí esenciálních olejů, které léčí, preventivně před vznikem akné chrání, vyživují a pečují o to, aby byla vaše pleť krásná a bez vrásek.

Šalvějový esenciální olej

Důležitým esterem v esenciálním oleji ze šalvěje, je linalyl acetát, který  snižuje riziko vzniku zánětu na vaší pokožce a léčí podrážděnou pokožku. Reguluje produkci kožního mazu a zbavuje stresu a pocitu úzkosti. Stres je jedním z hlavním důvodů vzniku akné u starších žen. Při stresu se hladina stresového hormonu kortizolu zvyšuje, esenciální oleje a jejich inhalace pomáhá snižovat hladinu kortizolu až o 36 procent. Šalvěj má antidepresivní účinky a zlepšuje náladu. Navíc má antimikrobiální účinky, které jsou pro pleť trpící na akné více než vhodné. Použijte šalvějový olej do své aromalampy či jej přidejte do svého nočního krému. Smíchat ho můžete také s kokosovým olejem a jemně jej vmasírovat do pokožky.

Olej z jalovcových bobulí

Tento esenciální olej má přirozeně antibakteriální vlastnosti, což z něj činí jeden z nejoblíbenějších přírodních prostředků, které bojují proti podráždění pokožky a vzniku zánětů. Je skvělým domácím lékem na akné a podporuje zdravý vzhled pleti. Má také detoxikační vlastnosti a chrání před vlivem toxinů, které působí na vaši pleť. Olej z jalovcových bobulí má silní antibakteriální účinky. Aplikujte alej přímo na postiženou oblast. Zkombinovat můžete jalovcový olej spolu s kokosovým či jojobovým olejem, které pokožku léčí a vyživují.

Jak používat esenciální oleje?

Nejlepší způsob, jak esenciální oleje používat, je použít bavlněný tamponek, na něj nakapat 2 kapky esenciálního oleje a aplikovat na místo, které potřebujete vyléčit. Přidat esenciální oleje můžete i do vašich pleťových a tělových krémů či jej smíchat s kokosovým či jojobovým oleje. Tyto oleje pokožku hydratují, vyživují a preventivně vás chrání před vznikem jizev. Nezapomeňte, že při aplikaci olejů přímo na pokožku stačí 2 až maximálně 3 kapky oleje. Prevencí vzniku akné je také to, že budete esenciální oleje používat jako součást rozprašovače či je používat jako přísadu do aromalampy. Pokud máte citlivou pokožku, vyzkoušejte aplikaci esenciálních olejů nejdříve na vaše předloktí.

Čištění obličeji s pomocí esenciálních olejů

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 20 kapek tea tree oleje

Smíchejte všechny přísady dohromady a řádně promíchejte buď ručně či pomocí mixéru. Přendejte do vhodné nádoby a uchovávejte na chladném místě. Aplikujte na pleť každý večer jako přírodní čistidlo, které hydratuje a preventivně chrání před vznikem akné na vaší pleti.

Domácí maska

  • 2 lžičky medu
  • 3 kapky levandulového oleje
  • 3 kapky tea tree oleje
  • 3 kapky jojobového oleje

Tuto masku aplikujte na umytý a vysušený obličej. Naneste a nechte působit přibližně 30 minut. Poté opláchněte s pomocí vlažné vody a užívejte si jemného pocitu, který na vaší pleti vykouzlí.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button