Babské radyPřírodní léčba

6 vítězů nejsilnějších přírodních antibiotik! Včetně účinků, receptů a užívání!

Je pravděpodobné, že jste si někdy ve svém životě užívali antibiotika. Jedná se o některé z nejčastěji předepsaných léků – ve skutečnosti jsou antibiotika často přepsány pro takové stavy, jako jsou bolest v krku nebo bronchitida, které jsou obvykle viry a nemohou být léčeny antibiotiky.

Obavy z používání antibiotik zahrnují následující: Vedlejší efekty. Některé z častějších vedlejších účinků zahrnují alergie a gastrointestinální potíže. Ve vzácných případech mohou reakce na antibiotika vést k toxicitě ledvin a ke smrti.Nerovnováha střev. Studie ukázaly, že antibiotika ovlivňují zdravé bakterie ve střevě, což může výrazně ovlivnit vaše celkové zdraví.

Bakterie odolné vůči více lékům. Bakterie jsou inteligentní. Čím více antibiotik je předepsáno v globálním měřítku, tím více bakterií zjistí, jak odolat účinkům antibiotik. Bakterie odolné vůči více léčivům, jako je methicillin rezistentní Staphylococcus aureus (MRSA), se stávají stále častějšími. Podle Centra pro kontrolu a prevenci nemocí každý rok se 2 miliony lidí ve Spojených státech nakazí bakteriemi rezistentními na léky a z důvodu těchto infekcí zemře nejméně 23 000 lidí.

Bylinné antibiotika, které byly používány po tisíce let, získávají pozornost pro jejich silné antibakteriální vlastnosti a méně nežádoucích účinků. Farmaceutický průmysl uznává sílu bylinek tím, že je kombinuje synergicky se syntetickými antibiotiky a vytváří rostlinné přípravky, které jsou silnější než samotné syntetické antibiotika.

Zde přinášíme 6 přírodních antibiotik včetně účinků, receptů a užívání

Česnek

Česnek obsahuje vitaminy A, B a C, vápník, selen, jód a další látky, díky nimž posiluje organizmus, podporuje jeho obranyschopnost, látkovou výměnu, hojení ran a sexuální výkonnost, snižuje hladinu cholesterolu, stresu, krevního tlaku a riziko rakoviny.

V lidovém léčitelství se užívá jako antibiotikum a antiseptikum, účinkuje při nachlazení, chřipce a bolestech v krku. Působí proti nadýmání a kornatění tepen, antimykoticky. Prospívá srdci, dále při onemocnění cukrovkou, střevních a žaludečních potížích. Čistí cévy a v neposlední řadě ničí parazity žijící ve střevech.

Proti kašli  

1/4 l stroužků česneku

  • 1 l mléka
  • med 

Česnek oloupejte, v mléce uvařte doměkka a podle chuti oslaďte medem. Vzniklý sirup užívejte každou hodinu v množství jedné čajové lžičky.

Proti vysokému tlaku a k pročištění trávicího traktu  

  • 5 stroužků česneku
  • 2 středně velké cibule
  • 1,5 šálku vody
  • 4 lžíce medu

Oloupejte česnek i cibuli. Tu potom rozkrájejte na menší kousky a dohromady s česnekem vařte v uvedeném množství vody po dobu čtvrt hodiny. Vývar přeceďte a přidejte do něj med. Užívejte každé ráno a každý večer jednu polévkovou lžíci.

Proti cholesterolu a ke zlepšení krevního oběhu

  • 3 citrony
  • 3 paličky česneku
  • 1,5 l vody

Do dostatečně velkého porcelánového hrníčku vymačkejte citrony, přidejte k nim rozdrcený oloupaný česnek a vše zalijte půl litrem vody. Přikryjte (ubrouskem, látkou, talířkem…) a nechte stát čtyřiadvacet hodin. Přeceďte, přilijte litr vody a přelijte do uzavíratelné lahve, která se vám vejde do lednice. Každé ráno užívejte jednu štamprli.

Elixír mládí a zdraví z Tibetu

  • 350 g česneku
  • 200 g čistého lihu (96%) 

Tento elixír pročišťuje organizmus od tukových vápenatých usazenin a zlepšuje látkovou výměnu. To má za následek vyčištění a zpružnění cév krevního oběhu, tím pádem i zabránění vzniku vysokého krevního tlaku, infarktu, sklerózy a tvoření otoků. Při jeho použití mizí bolest hlavy a hučení v ní, zlepšuje se zrak.

Česnek oloupejte a pečlivě rozetřete a umístěte do skleněné či hliněné nádoby. V ní ho zalijte lihem. Nádobu dobře uzavřete a uložte na temné chladné místo. Zde ji nechte deset dnů. Po jejich uplynutí nálev přeceďte přes plátýnko, vyždímejte a nechte uležet další tři dny.

Užívání

Elixír se užívá po kapkách, které se přidají do hrníčku mléka (jeho množství nesmí být větší jak 50 gramů), dle následujícího předpisu: první den je ke snídani 1 kapka, k obědu 2 a večeři 3. Druhý den jsou ke snídani 4 kapky, k obědu 5 a k večeři 6. Stejným způsobem postupujte až do pátého dne, který končí 15 kapkami během večeře.

Šestý den je k snídani 15 kapek, k obědu 14, k večeři 13. Takto dávky snižujte až do desátého dne, kdy k večeři zbývá 1 kapka. Jedenáctého dne je k snídani 15 kapek, k obědu a večeři 25. Dvanáctý den a všechny další, dokud elixír celý nevyužíváte, 25 kapek třikrát denně.

Med

Med je zcela po právu považován za přírodní antibiotikum. Svým složením je schopen ničit bakterie a celkově posilovat obranyschopnost organismu. Pravidelná konzumace se tak na zdravotním stavu určitě projeví. Med může být prevencí i lékem rýmy, zánětu průdušek a horních cest dýchacích, chřipky, civilizačních chorob a dalších obtíží plynoucích z nezdravého životního stylu. Med dokáže čistit tělo od toxinů a volných radikálů, které způsobují rychlé stárnutí buněk. Úspěšný je i při terapii kožních problémů, jako jsou vyrážky, rány, popáleniny, omrzliny, proleženiny a další. Med tak nachází své uplatnění i v kosmetice. Dokáže totiž pokožku vyživit, zvláčnit a rozjasnit.

Všechny příznivé účinky medu vycházejí z jeho složení, ve kterém nalezneme spoustu zdraví prospěšných látek, které ovlivňují lidský organismus a jeho metabolické pochody. Nachází se v něm především : vitaminy A, C, B1, B2, B6, B12, D, K, E, K, aminokyseliny, dále vápník, draslík, fosfor, hořčík, sodík, železo, éterické oleje, enzymy. Med se však užívá nejen vnitřně. Pomáhá přímou aplikací i při hojení ran a léčbě různých kožních problémů.

Denní dávka medu pro dospělou osobu je podle odborníků 60-100g. Med můžeme užívat 3x denně hodinu před každým jídlem (1 polévková lžíce odpovídá asi 20 g medu).

Organismus vstřebává dávku rychleji, rozpustíme-li ji ve sklenici teplé převařené vody, čaje nebo mléka. Teplota nápoje nesmí přesáhnout 40-42 stupňů, abychom jeho účinné látky nespálili. Ještě účinnější je, když med před polknutím podržíme delší dobu v ústech. Aktivní látky pak pronikají přímo do krevního oběhu.Pro děti do 1 roku je med nevhodný.

Koloidní stříbro

Dezinfekční a antibakteriální vlastnosti koloidního stříbra byly moderní vědou objeveny teprve v minulém století. Řada klinických studií prokazuje sílu koloidního stříbra v boji proti bakteriím, plísním a virům. Na rozdíl od klasických antibiotik však nemá vedlejší účinky. Koloidní stříbro mocně urychluje jakoukoli léčbu. Na rozdíl od klasických antibiotik, která zabírají jen na několik typů bakterií, koloidní stříbro eliminuje zhruba 700 typů patogenů.

Kurkuma

Kurkuma má široké spektrum účinků. Zvyšuje odolnost a regeneraci organizmu, podporuje imunitu a má vliv i na psychiku, správné tvoření tkání a celkovou regeneraci – omlazuje a tím podporuje dlouhověkost. Kurkuma jemně stimuluje zažívání, zlepšuje stravitelnost potravy a zlepšuje vstřebávání živin. Pomáhá také detoxikovat potravu, zabíjí bakterie a dokonce parazity, pokud jsou v ní obsaženy. Celkově zlepšuje kvalitu potravy.

V tradiční lidové medicíně, ale i po celém světě,  se kurkuma používá jako první pomoc, může se použít na nejrůznější poranění akutní i chronická. Má mírně svíravý účinek a při zevním použití přímo na ránu je úžasná na řezná poranění, pohmožděniny a modřiny. Kurkuma pomáhá zlepšovat hojení, čistí odumřelou a poškozenou tkáň, přičemž podporuje růst nových a zdravých buněk. Stačí práškem posypat místo problému.

Zlaté mléko

Aby se lépe kurkumin vstřebával, je dobré kurkumu smíchat s nějakým tukem a pepřem.

Ohřejeme mléko na teplotu těla, přidáme lžičku kokosového oleje nebo másla, lžíci medu, špetku pepře (můžete i cayennského) a lžičku kurkumy, vše promícháme a užíváme.

Oregánový olej

Oreganový olej má opravdu vynikající složky. Obsahuje především látku zvanou carvacrol, která funguje jako přirozený zabiják bakterií, mikrobů, virů a parazitů. Tento druh oleje ale působí také dezinfekčně a na základě těchto daností se používá i na infekce na povrchu těla.

Lisuje se za studena z oregana, které se v sušeném stavu používá i ve formě koření. Olej z něj byl hodně využíván i v léčitelství starších generací, a to především v souvislosti s podporou trávení, ale i dýchání a také funkci kloubů.

Skvěle ho ovšem lze využít i jako bojovníka proti plísním, a to ať už viditelným, nebo i neviditelným uvnitř organismu, které jsou ale ještě daleko nebezpečnější. Výsledky studií s oreganovým olejem praví jednohlasně, že je schopen ničit nebezpečné mikroorgansmy.

Příprava

Oregáno hodně nahrubo nakrájíme, vložíme do sklenice a zalijeme vybraným olejem. Uzavřeme, dáme do hrnce s vodou, který uvedeme do varu a hned vypneme, sklenici necháme v horké vodní lázni přibližně deset minut, pak ji vytáhneme a položíme na hodně slunečné místo. Každý den nádobu protřepeme a po dvou týdnech hotový olej přecedíme do vhodné lahvičky, kterou uzavřeme a uskladníme ve tmě a ve chladu.

Při potížích se většinou podává jednou až dvakrát denně půl lžičky domácího olejíčku smíchaného s vlažnou vodou nebo troškou přírodního sirupu. Pozor, oregánový olej se nedoporučuje velmi malým dětem!

Lichořeřišnice

Lichořeřišnice je silné přírodní antibiotikum. Jak ve své literatuře uvádí známý český bylinář Pavel Váňa, lichořeřišnice působí proti všem ze 46 kmenů bakterií Staphylococcus pyogenes aureus, které jsou častými původci zánětlivých onemocnění močových cest a ledvin. Někteří léčitelé a lékaři zaznamenali úspěchy použití lichořeřišnice i v boji s těžko vyléčitelným zlatým stafylokokem, který často odolává i jiným silným antibiotikům a ohrožuje zdraví nakažených i po mnoho let.

Tato bylina však ničí nejen stafylokoky, působí i například proti salmonele nebo streptokokům. Její užívání nás může v mnoha případech ušetřit syntetických antibiotických preparátů, nebo významně podpořit a zkrátit léčbu nemoci.

Lichořeřišnici je vhodné aplikovat jak při výše zmíněných zánětech močových cest a ledvin, tak i například při zánětech dýchacích cest. Jejím včasným užíváním můžeme infekční nákazu zlikvidovat nebo omezit už v jejím začátku.

Užívání

Čaj z lichořeřišnice

1 vrchovatou lžičku řezaných sušených, nebo 2 lžičky řezaných čerstvých listů zalijeme šálkem horké vody, necháme cca 10 minut luhovat, přecedíme

– v případě potíží můžeme užívat 3x denně, nebo 1x denně jako prevenci

Tinktura

Lichořeřišnicové listy, květy a semena pokrájíme, dáme do zavařovací sklenice, zalijeme destilátem, aby byl obsah ponořen, zavíčkujeme a necháme na teplém místě louhovat 2 – 3 týdny. Dvakrát denně protřepeme. Po uplynutí této doby přecedíme, nalijeme do tmavé sklenice a uschováme na chladném místě.

Použití

Při zánětech močových cest užíváme tinkturu z lichořeřišnice po dobu 20 dní, 3× denně 15 kapek. Kvůli možné recidivě je důležité nevynechat ani jediný den!

V případě nachlazení, onemocnění chřipkou, zánětech průdušek či astmatu, užívejte po dobu 14 dnů, 3× denně 20 kapek lichořeřišnicové tinktury rozpuštěných ve 2 dl neperlivé vody.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Zdena Prokopová

Jsem součástí tohoto magazínu již od začátku a starám se o to, aby si zde každý čtenář přišel na své. Ráda trávím čas se svou rodinou, miluji cestování a svou práci! Zdravému životnímu stylu se věnuji již řadu let, nejvíce pak aktivnímu sportu a přírodním receptům.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button