Bobulové ovoce je sice drobné, ale skvěle chutná a je jedno z nejzdravějších, proto by určitě nemělo chybět v našem jídelníčku.
Maliny
Díky barvivu, které obsahují, se řadí mezi nejsilnější antioxidanty. Čím mají sytější barvu, tím více antioxidantů v nich je. Kromě toho v nich najdeme celou řadu vitamínů – C, E, provitamín A, vitamíny skupiny B a řadu minerálních látek. Sladké kombinace vyzkoušel určitě už každý, ale co třeba slané: s různými druhy listových salátů, čerstvými sýry a ořechy.
Borůvky
Kromě toho, že skvěle dochucují sladká jídla, mají pozitivní vliv na zrak, pomáhají podporovat imunitu, preventivně působí proti infekcím a jsou dobrým pomocníkem při střevních potížích. Také jsou vhodné při redukční dietě nebo pomáhají upravovat hladinu cholesterolu.
Jahody
Podporují krev – zlepšují její proudění a snižují riziko vysokého tlaku. Do svého jídelníčku by je měli zařadit ti, kdo mají problémy s oběhovou soustavou a srdcem. Plody mají velký obsah vlákniny a také diuretické účinky.
Ostružiny
Pomáhají zlepšovat celkovou tělesnou kondici, podporují regeneraci a imunitu. Mají v sobě velké množství vitamínu C, vitamínů skupiny B a dále pak fosfor, železo, hořčík či vápník.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos