Na začátek si představíme, co to vlastně Matcha Tea je.
Pod pojmem Matcha či Maccha si představme najemno mletý čajový prášek jasné smaragdově zelené barvy. Jedná se o přírodní, ekologický zelený čaj, který je již po více než 900 let jádro známého čajového obřadu v Japonsku. Matcha čaj je dokonce buddhistickými mnichy považován za elixír zdraví, jelikož zvyšuje koncentraci a také zrychluje metabolismus. Tento čaj byl objeven v 9. století v Číně, kde jím léčili různá onemocnění.
Matcha se vyrábí z odstínového listu vysoké kvality zvaného tencha. Čajová pouzdra jsou ochraňována před ostrým zářením ze slunce, čímž dochází ke snížení rychlosti fotosyntézy, což zpomaluje růst rostlin. Tímto způsobem jsou tvořeny listy tmavého odstínu zelené barvy a stimuluje se produkce chlorofylu a aminokyselin.
Matcha obsahuje vitamín A, B, C, E, K a stopové minerály, má velké množství komponentů s vysokou antioxidační schopností včetně polyfenolů, katechinů a chlorofylu. Je to čaj plný živin, protože obsahuje aminokyseliny jako je L-theanin a theofylin.
A nyní si přestavíme, v čem konkrétně je Matcha pro nás přínosná
Je to přírodní zdroj energie, protože udržuje zdravou hladinu kofeinu. Avšak se jedná o kofein jiný, než pijeme v běžné kávě. Tento kofein se nazývá teofylin a vyniká vlastností udržovat energetické hladiny bez nežádoucích účinků.
Má detoxikační účinky. Jelikož se v čaji Matcha nachází chlorofyl, který napomáhá tomuto čaji čistit naše tělo. Chlorofyl je skvělý detoxifikátor, jenž je nápomocen při čištění krve, pomáhá udržovat alkalitu krve a tkání, pomáhá při prevenci sdružování nežádoucích toxinů se stěnami tlustého střeva a následně je vylučuje z těla.
Čaj pomáhá také jako prevence rakoviny a pomáhá snižovat riziko vzniku různých druhů rakovin, včetně rakoviny močového měchýře a kolorektálního karcinomu.
Jelikož konzumací čaje Matcha dochází ke zrychlení metabolismu, pomáhá tělu spalovat tuky zhruba 4x rychleji je průměr. Na rozdíl od hubnoucích diet a všech možných škodlivých hubnoucích prášků, Matcha nezanechává žádné nežádoucí účinky.
Obsahuje vysoký obsah antioxidantů, jenž jsou živiny a enzymy, které odpovídají za ochranu proti negativním účinkům ultrafialového záření, pomáhají udržovat mladou pokožku a zabraňují tvorbě různých života ohrožujících chorob. Antioxidanty běžně dostáváme skrze syrové ovoce, zelenou zeleninu či tmavou čokoládu. Ovšem, jedna mísa Matcha Tea obsahují 5x více antioxidantů, než jakékoliv jídlo.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos