Jídlo

Recept: Česneková polévka proti nachlazení a chřipce

Před záludnou chřipkou se nedokáže schovat nikdo z nás a jsou období, kdy tento vir řádí opravdu všude. Naštěstí máme plno přírodních léčivých darů, které dokáží na chřipku zaútočit opravdu efektivně, jedním z nich je česnek. Česnek je bohatý na vitamíny A, B a C, dále na selen, jód a vápník.

V lidovém léčitelství se často používá jako účinné antiseptikum a antibiotikum. Mimo jiné dokáže snížit krevní tlak, spolu s hladinou cholesterolu, a také prospívá srdci. Proto vám přinášíme recept na vynikající česnekovou polévkou, která vám pomůže se zbavit prvních projevů chřipky a jinému nachlazení.

Recept: Česneková polévka

Česneková polévka

Na polévku budeme potřebovat:

  • 4 velké palice česneku
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • ½ šálku čerstvého zázvoru
  • 2 ½ cibule
  • ½ šálku kokosového mléka
  • 1 ½ čerstvě nasekaného tymiánu
  • 4 šálky zeleninového vývaru.

Postup:

V první řadě rozehřejeme troubu na 180 °C. Poté vložíme do pekáče vymazaného olivovými olejem 2 palice česneku, který jen očistíme, ale neloupeme. Česnek necháme péct do zlato-hněda (asi 45 minut) a potom pekáč vytáhneme a necháme vychladnout. Po vychladnutí vyloupeme česnek na jednotlivé stroužky.

V hrnci na mírném plameni rozpustíme máslo. Poté přidáme na jemno nakrájený zázvor, tymián, cibuli a zasypeme kajenským pepřem. Směs smažíme do té doby, dokud nezesklovatí cibulka. Poté přidáme oloupané upečené palice spolu se zbylým čerstvým česnekem. Až bude mít cibule a česnek zlatavou barvu, přilijeme zeleninový vývar. Přiklopíme pokličkou a necháme vařit po dobu 20 minut, dokud nebude česnek rozvařený. Nakonec celou směs rozmixujeme tyčovým mixérem. K úplnému závěru přidáme kokosové mléko, které vykouzlí krémovou chuť polévky.

Nejen česnek, ale i zázvor je v této polévce to, co vás znova postaví na nohy, nebo to, co vás ochrání před nepříjemnými viry. Nastavte proto záda chřipce a nachlazení a dopřejte si tuto chutnou česnekovou polévku.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button