Semolina je hrubá mouka vyrobená z tvrdé pšenice, tvrdého druhu pšenice.
Když je tvrdá pšenice rozemleta na mouku, je známá jako semolina a používá se po celém světě v chlebu, těstovinách a kaši. Tato mouka je tmavší a zlatavější barvy než klasická mouka. Má jemné, zemité aroma.
Spolu s kulinářským využitím krupice také prospívá regulaci hmotnosti, zdraví srdce a vašemu trávicímu systému.
Výživové hodnoty
Semolinová mouka může být obohacena, což znamená, že výrobci potravin znovu přidávají živiny, které byly ztraceny během zpracování zrna tvrdé pšenice. Obohacená krupice obsahuje vyšší množství vitamínů a minerálů než neobohacené alternativy.
Obohacená semolinová mouka je výživná a poskytuje vysoké hladiny různých vitamínů B, železa, bílkovin a vlákniny.
Může podpořit hubnutí
Potraviny bohaté na bílkoviny a vlákninu – jako je krupice – mohou zvýšit pocit plnosti a snížit pocit hladu. To zase může podpořit hubnutí.
Podporuje zdraví srdce
Semolina je bohatá na živiny, jako je vláknina, folát a hořčík – všechny tyto látky chrání vaše srdce a mohou snížit riziko srdečních onemocnění.
Může zlepšit kontrolu krevního cukru
Semolina může zlepšit kontrolu hladiny cukru v krvi díky vysokému obsahu hořčíku a vlákniny. Udržování zdravé hladiny cukru v krvi je důležitým faktorem při snižování rizika cukrovky 2. typu a srdečních onemocnění.
Semolina je skvělým zdrojem hořčíku a vlákniny – dvou živin, které mohou zlepšit hladinu cukru v krvi a snížit riziko diabetu 2.
Bohaté na železo
Železo je základní minerál, který hraje ve vašem těle mnoho rolí.
Semolina je dobrým zdrojem nehemového železa. Železo je nezbytným minerálem pro transport kyslíku, prevenci anémie a podporu růstu a vývoje.
Podporuje zdraví trávení
Vysoký obsah vlákniny v krupici podporuje trávení tím, že stimuluje růst prospěšných střevních bakterií a podporuje pravidelné vyprazdňování.
Zdroj obrázku: pixabay.com
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos