PrevenceRady a tipyZdraví

Děláte těchto 7 chyb v pití kávě? Mohou ovlivnit kvalitu vašeho života!

Existuje mnoho lidí, kteří se bez kávy neobejdou. Ranní a večerní šálek kávy jsou jejich nabíječky energie. Ale uvažovali jste někdy o tom, že váš zvyk na kávu může být škodlivý pro váš život? Milovníci kávy se těší všeobecně lepšímu zdraví, ale máte háček, musíte pít kávu správným způsobem a vyhnout se chybám.

Silná vůně a lahodná chuť kávy jsou nádherné. Káva je však více než jen chutný nápoj nebo pravidelný rituál pro lidi. Pomáhá lidem zůstat fyzicky a duševně ostražití, aby mohli být i nadále produktivní v práci. Ale usrkujete kávu správným způsobem?

Kávové chyby, kterým je třeba se vyhnout

Kofein, jeden z největších energetických nápojů na světě, je domácí posilovač energie, který nás dostane přes drsné dny v životě. Káva je běžným zdrojem kofeinu a každodenní konzumace kávy má řadu zdravotních výhod. Můžete skutečně zhubnout s kávou. Dokonce i riziko onemocnění, jako je cukrovka a srdeční onemocnění, může být sníženo.

Předávkování kofeinem

Kofein je zodpovědný za stimulační přínosy kávy. Zatímco káva může nabídnout dočasné zvýšení energie a pomoci zvýšit pozornost, příliš mnoho z ní může být škodlivé pro vaše zdraví. Nadměrná konzumace kofeinu zvyšuje riziko nespavosti, hypertenze a srdečních problémů. Takže omezte denní spotřebu kofeinu na ne více než tři šálky.

Nedostatek pitné vody

Vaše tělo může produkovat více moči v důsledku kávy, což by mohlo vést k dehydrataci. Zatímco zůstat správně hydratovaný po celý den je zásadní, pití dostatečného množství vody je obzvláště důležité, pokud pijete kávu. Dehydratace byla spojena s řadou škodlivých účinků na zdraví, jako je únava, bolesti hlavy a zhoršené kognitivní funkce. Takže zůstaňte hydratovaní.

Použití špatného druhu kávy

Kvalita a chuť vaší kávy jsou určeny nejen procesem její přípravy, ale také typem kávových zrn, která používáte. Takže pokud používáte stará kávová zrna, ohrožujete své zdraví.

kavova zrna-salek

Přidání šlehačky

Káva není horká čokoláda, aby se přidala šlehačka! Mnoho lidí dává přednost přidání smetany do kávy, aby zvýšilo chuť, ale to může vést k přírůstku hmotnosti a dalším škodlivým účinkům na zdraví.

Přidání přebytečného cukru

Musíte přestat přidávat další cukr do kávy. Mělo by to být mírně kyselé. Přestaňte dávat více cukru do kávy, prosím. Měla by mít slabou kyselou chuť. To může nakonec vést k větší akumulaci tuku, který se pak může vyvinout do tukového onemocnění jater, což přispívá k cukrovce, což zvyšuje riziko srdečních onemocnění. Ve skutečnosti konzumace nadměrného množství přidaného cukru může podporovat chronický zánět a krevní tlak, což jsou hlavní patologické cesty k srdečním onemocněním.

Pití velmi horké kávy

Pití horkých nápojů, jako je horká voda, čaj a káva, zvyšuje riziko vzniku rakoviny jícnu. Příliš horké nápoje mohou poškodit jícen a ztrojnásobit riziko vzniku rakoviny. Nechte kávu vychladnout, než ji vypijete, abyste snížili riziko.

Káva před spaním

Káva je užitečná, když potřebujete zůstat vzhůru celou noc. Ale není to dobrý nápad pít kávu těsně před spaním, protože vás to dělá ospalé a může vám způsobit bolesti hlavy, které se změní na migrény, smutek, úzkost a změny nálady.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button