Ostatní Recepty

Francouzské palačinky s máslem a smetanou. Jsou tak výborné, že už ty klasické neuděláte.

Napsáno od redakce

Luxusní francouzské palačinky s máslem, které jsou jemné a poctivé chuti. Vaše děti je budou milovat!

Ingredience

  • 5 vajec
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek mléka
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • ½ šálku moučkového cukru
  • 50 g rozpuštěného másla
  • špetku soli
  • 1 bal. vanilkového cukru nebo 1 lžičku vanilkového aroma
  • Máslo na smažení
  • 1 šálek = 200 ml

Postup 

Vlažné rozpuštěné máslo smícháme s mlékem, smetanou a ostatními přísadami. Vymícháme jemné, hladké těsto bez hrudek. Těsto necháme pár minut odležet a potom smažíme jako klasické palačinky na másle, avšak dáváme méně těsta. Francouzské palačinky by měly být menší a trochu tlustší, než ty naše. Úžasně chutnají, můžete je podávat s čerstvým ovocem, zmrzlinou, čokoládou, marmeládou nebo zakysanou smetanou či tvarohem. Vaše děti už nebudou chtít ty klasické!

O autorovi

redakce

Zanechte komentář

error: