JídloPrevence

Jaké potraviny rozhodně nemíchat s alkoholem

Ať už slavíte radostnou událost, bavíte hosty nebo užíváte klidné noci v pohodlí vašeho domova, alkohol je občas dobrým společníkem, ovšem jen při konzumaci s mírou. Věděli jste, že čím více alkoholu člověk konzumuje, tím je pravděpodobnější, že bude mít hlad? To je způsobeno skutečností, že alkohol zvyšuje hlad takovým způsobem, že člověk může skončit s touhou po slaných potravinách, jako je pizza, smažené potraviny a kořeněná jídla, ovšem není to dobrý nápad,

Potraviny, kterým je třeba se vyhnout při požití alkoholu

Pokud jde o konkrétní párování potravin a alkoholu, existuje mnoho tradičních kombinací, které mnozí konzumují a milují, například víno a sýr? Ale některé potraviny neladí tak dobře s alkoholem. Tělo upřednostňuje trávení požitého alkoholu nejprve před ostatními spotřebovanými makroživinami. Takže i když byste měli konzumovat alkohol s mírou, je také důležité sledovat, jaké kategorie potravin konzumujete při pití. Špatná kombinace potravin může způsobit zdravotní problémy.

Pivo a chléb

Pivo a chléb mohou být škodlivou kombinací, protože dehydratují tělo. Vzhledem k tomu, že pivo a chléb obsahujíjí kvasnice ve větším množství, játra nejsou schopna zpracovat konzumovaný alkohol. Vzhledem k ohromnému množství kvasinek v těle není žaludek schopen uspokojit proces trávení. Kromě toho se tělo snaží zbavit toxinů, které mohou mít za následek zažívací problémy nebo nadýmání.

Čokoláda

Zatímco konzumace čokolády může mít další zdravotní přínosy, kombinace s alkoholem může vyvolat gastrointestinální problémy, které poškozují střevní výstelku, zvláště pokud jste náchylní k zažívacím problémům. Čokoláda obsahuje kofein i kakao, které mohou zhoršit žaludeční problémy a způsobit neustálý hlad.

Pizza

I když to může znít srdcervoucí, je to pravda. Pizza a alkohol nejdou dobře dohromady. S alkoholem těsto netráví správně a může způsobit bolest a nepohodlí v žaludku. Navíc pizza může zvýšit riziko srdečních onemocnění a přírůstku hmotnosti.

alkohol-pizza-pivo

Fazole nebo čočka

Alkohol ztěžuje trávení potravin, které jsou dobrým zdrojem železa, jako jsou fazole nebo čočka. Alkohol a fazole mají negativní vliv na střeva a mohou poškodit trávicí systém.

Slané potraviny

Co by mohlo být lepší kombinací než alkohol a hranolky? Pokud si to myslíte, vystavujete se riziku. Vysoký obsah sodíku ve slaných potravinách může způsobit žaludeční problémy. Ve skutečnosti může vyšší hladina soli vést k dehydrataci, což zase zvyšuje spotřebu alkoholu.

Mléčné výrobky

Mléčné potraviny, jako je sýr, mléko, zmrzlina, dezert, máslo a jogurt, je třeba se vyhnout při pití alkoholu, stejně jako před a po. Budou jen zhoršovat vaše zdraví. Alkohol a mléčné výrobky společně v žaludku mohou mít za následek infekci, bolest žaludku a dokonce i zácpu.

Pikantní potraviny

Stejně jako slaná jídla, kořeněná jídla mohou také zmást váš systém. Jíst kořeněná jídla s alkoholem může rozrušit váš žaludek a může způsobit zažívací problémy. Pikantní potraviny zpomalují proces vyprazdňování žaludku a způsobují kyselý reflux. Tato situace se ještě zintenzivňuje, když sníte citrusové plody.

Zdroj obrázků: ixabay.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button