V kuchyni máte líheň bakterií. Zbavte se jí ještě dnes
Věděli jste, že se každodenně dotýkáte věci, která může obsahovat živé bakterie typu E-coli? Touto nebezpečnou líhní bakterií je obyčejná houbička na nádobí!
Bylo zjištěno, že až 60 % domácností má doma houbičku nebo hadřík, který obsahuje nebezpečné bakterie, které způsobují řadu nebezpečných chorob. Podle studií totiž jen málo z nás umývá nádobí dostatečně teplou vodou na to, aby tyto bakterie zlikvidovala.
Ve skutečnosti obsahují hadříky nebo houbičky až 6x více bakterií než splachovadlo toalety, které běžně považujeme za velice špinavé a nehygienické. Kuchyňské potřeby jsou ideálním místem pro množení bakterií, protože jsou prakticky pořád vlhké a navíc se nachází v relativně teplém prostředí.
Možná si říkáte, že trocha bakterií ještě nikoho nezabila – opak je ale pravdou. Mnoho z těchto bakterií (typicky E-coli) jsou totiž extrémně odolné a nebezpečné organismy, které stojí i za řadou smrtelně nebezpečných chorob. Není tedy radno je podceňovat!
Jak lépe chránit své zdraví
- Po umytí nádobí houbičku propláchněte opravdu horkou vodou a jednou za týden ji řádně vymyjte antibakteriálním prostředkem.
- Houbičku měňte co nejčastěji, alespoň 1x za 2 týdny.
- Zvýšit její bezpečnost můžete i umytím v myčce.
- Pro mytí pracovních prostorů při přípravě masa používejte namísto houbičky antibakteriální ubrousky.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos