JídloZdraví

Výborné zdravé celerové hranolky z trouby, které milují i děti

Milujete hranolky,ale vadí vám, že jsou smažené v hromadě oleje a že jsou nezdravé?

Zkuste zdravé celerové hranolky připravené v troubě s minimem oleje.

Jsou chutově výborné a dokonce je ocení i děti, které jinak na normální hranolky nedají dopustit, tak tyhle jim určitě zachutnají.

Suroviny

2 velké celery

4 lžíce oleje

1 lžička kari

1 lžička sušeného česneku

1 lžička papriky mleté

Postup přípravy receptu

Celer postupně celý oloupeme a ten poté nakrájíme na plátky asi 1 centimetr silné. Z plátků postupně krájíme hranolky.

Ve větším hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, a potom přidáme do vody celerové hranolky a nezakryté je vaříme po dobu 1 – 2 minut.

Následně slijeme vodu a hranolky vhodíme zpět do hrnce, do kterého přidáme olej, výše zmíněné koření a prohodíme tak, aby se hranolky postupně a rovnoměrně obalily.

Nyní hranolky vyndáme a rozprostřeme na velký plech. Dejte pozor, aby hranolky nebyly na plechu příliš na sobě, v takovém případě se hranolky spíše dusí, než pečou.

Hranolky pak pečeme v předehřáté troubě na cca 220°C zhruba 25 minut.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button