Medvědí česnek II – uchovávání
Pokud jste si nasbírali česnek do zásoby a chcete jej uchovat nabízí se několik možností.
Pesto
Základní suroviny pro výrobu:
- svazek medvědího česneku
- 2 hrsti oříšků kešu
- 4 lžíce olivového oleje
- parmezán
- sůl
Postup:
Medvědí česnek důkladně omyjeme , listy rozmixujeme s oříšky a postupně přidáme olej. Naposledy přidáme nastrouhaný parmezán a dochutíme solí.
Máslo
Základní suroviny pro výrobu:
- 250 g másla
- 60 g medvědího česneku
- sůl
Ideální je hotové máslo nalít do formiček na led. Budete tak mít připravené jednotlivé porce.
Máslo můžete použít na topinky, dozdobit jím steaky či grilované ryby. Kousky másla přidejte pod dušené maso či míchaná vajíčka.
Ochucený olej
Základní suroviny pro výrobu:
- silnější svazek medvědího česneku
- extra virgin panenský olivový olej
Postup:
Medvědí česnek nasekáme na drobno, dáme do tmavé skleněné nádoby, zalijeme olejem a necháme macerovat asi tři týdny v temnu. Následně scedíme a můžeme požívat.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos