OstatníRecepty

Nadýchané hrnečkové lívance podle babičky Evičky. Budou se vám dělat z té dobroty boule za ušima

Když si dám lívance, vzpomenu si na svojí babičku. Ještě horké je potřela medem nebo marmeládou a pocukrovala, když bylo ovoce, dala ovoce a pak už si jen pamatuji boule za ušima. Neskutečná dobrota. I s tvarohem a šlehačkou, prostě božský pokrm. Zkuste je, jsou jednoduché!

Ingredience

2 vejce

1 vanilkový cukr

2 polévková lžíce cukru

špetka soli

1 hrnek hladké mouky

1 hrnek mléka

1 hrnek nastrouhaných jablek (2 ks)

1 polévková lžíce oleje

Postup

Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s cukrem, vanilkovým cukrem a solí.

Pomalu přidáváme moukuvymícháme hladké těsto bez hrudek. Následně přimícháme nastrouhaná jablka.

Bílky vyšleháme na tuhý sníh a postupně ho přimícháme opatrně do těsta.

Na rozpálené pánvi s troškou oleje pečeme lívance na středním ohni z obou stran dozlatova. Dobrou chuť!

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Zdena Prokopová

Jsem součástí tohoto magazínu již od začátku a starám se o to, aby si zde každý čtenář přišel na své. Ráda trávím čas se svou rodinou, miluji cestování a svou práci! Zdravému životnímu stylu se věnuji již řadu let, nejvíce pak aktivnímu sportu a přírodním receptům.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button