Není med jako med. Víte jaké druhy existují?
Med je zdravý, chutný, funguje jako úžasné přírodní sladidlo. Víte ale, že existuje vícero druhů medu a každý je jiný a umí něco jiného? Nechte se od nás poučit?
Med je po staletí uznávaný jako přírodní lék a i v dnešní době je vyhledávanou surovinou, které je však často nedostatek. Současné klima totiž včelám tolik nesvědčí, takže jejich produkce rok od roku klesá.
Vřesový med
Tento med je velmi hustý a tmavý a má specifickou nahořklou chuť. Někomu tedy nemusí úplně vyhovovat. Obsahuje ovšem velké množství minerálních látek, a proto byste ho neměli zatracovat. Pomáhá hlavně při nervových onemocněních a nechutenství.
Lipový med
Je snad nejběžněji dostupný, a proto ho nejčastěji najdete na pultech supermarketů. Je velice sladký a chutný. Může pomoci při potížích s ledvinami či dýchacím ústrojím.
Jetelový med
Má výrazné vanilkové aroma a silnou, sladkou chuť. Pokud jste jej ještě neochutnali, o hodně přicházíte. Má spíše světle žlutou až bílou barvu a hustou konzistenci. Je však považován za zvláštnost a na trhu jej seženete jen obtížně. Pomáhá normalizovat látkovou výměnu.
Slunečnicový med
Je sladký i trpký zároveň, na jazyku příjemně chladí. Je sytě oranžový, má specifickou konzistenci. Skvělý je hlavně pro diabetiky, protože má zvláštní složení, které jim neškodí.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos