Máme pro vás trošku netradiční recept na českou klasiku- utopence. Jednou za čas můžeme zhřešit tímto jídlem, které bylo doménou každé pořádné hospody v Čechách. Tito utopenci jsou výborní a jistě vám zachutnají.
Ingredience

nálev:
bobkový list
250 ml ocet
500 ml voda
nové koření
celý černý pepř
1 lžíce cukr krystal
500 g špekáčky
250 g cibule
plnotučná hořčice
podle chuti sůl,mletý černý pepř, mletá paprika
Postup přípravy:
Do hrnce nalijeme ocet, vodu, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a rovnou lžíci cukru, necháme přejít varem. Nálev necháme vychladit.
Než nám lák vychladne, podélně nařízneme oloupané špekáčky (6 – 8 ks), zevnitř je pomažeme hořčicí, trochu opepříme, můžeme přidat špetku mleté sladké papriky a vložíme 2 půl kolečka cibule.
Do připravené sklenice dáme špekáčky a prokládáme zbylou nakrájenou cibulí, nakonec zalijeme vychladlým lákem. Necháme pokud možno asi týden odstát, aby se utopenci pořádně proležely.
Přejeme dobrou chuť!

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos