Jídlo Ostatní Prevence

7 důvodů, proč mandle před konzumací namočit ve vodě

O zdravotních výhodách mandlí není pochyb. Proč však jejich účinek nezdvojnásobit? Když budete mandle správně užívat, vaše tělo obohatíte o spoustu vitamínů a živin. Nejdůležitější je mandle namočit. Syrové křupavé mandle sice mají něco do sebe, ale namočené mandle usnadňují trávení a spoustu dalších věcí.

 

1. Zbavte se hnědé slupky

Zdravější volbou je, že se slupkám vyhnete. Hnědá mandlová kůra obsahuje tanin, což způsobuje inhibici živin. Řešením je namočit mandle do vody, jejich slupka se krásně odmočí a jde dolů.

 

2. Trávení

Namočené mandle jsou lepší pro trávicí procesy. Vaše tělo se snadněji vypořádá s tuky nahromaděnými v těle. Důvodem je enzym „lipáza“ – celkově katalyzuje proces trávení a pomáhá tělu vstřebávat tuk.

 

3. Řízení hmotnosti

Mandle obsahují mono-nasycené tuky, které poskytují tělu dostatek energie a na druhé straně brzdí nadměrnou chuť k jídlu. Jsou lehce stravitelné, můžete je jíst i při dietě. Podmínkou je opět jejich namočení do vody.

 

4. Kardiovaskulární zdraví

Výskyt kardiovaskulárních chorob se neustále zvyšuje, i proto je nutné konzumovat pro srdce přátelské potraviny. Namočené mandle snižují hladinu nebezpečného lipoproteinu o nízké hustotě a naopak zvyšují jeho množství o vysoké hustotě. To neznamená nic jiného, než to, že snižují špatný cholesterol!

 

5. Anti-aging vlastnosti

Mísa namočených mandlí, kterou budete pár dní konzumovat je užitečná z hlediska antioxidantů. Nadbytek vitamínu E brání poškození volnými radikály. Zářivá textura kůže je způsobená i tím, že konzumujete nasáklé mandle. Působí nejen proti stárnutí pokožky, ale mají kyselinu listovou – snižuje poškození plodu.

 

6. Proti rakovině

Rakovina je nejnebezpečnější onemocnění moderní doby. Namočené mandle ve vodě bojují proti rakovině, protože obsahují vitamín B17 – skvělý prostředek proti rakovině. Působí proti růstu nádoru díky flavonoidům.

 

7. Diabetes

Nepravidelná hladina glukózy v těle často vede ke vzniku diabetu. Může také způsobit vysoký krevní tlak. Namočené mandle řídí množství glukózy v těle, což napomáhá ke kontrole diabetu a vysokého krevního tlaku s minimálním úsilím.

Závěr

Přínos namočených mandlí je obrovský. Pokud nejsou nasáklé, své blahodárné účinky ztrácí.

Zdroj

Zanechte komentář