JídloKrása

Potraviny, které pomáhají omezovat tvorbu strií

Přestože strie bývají obvykle spojovány s těhotenstvím, mohou se objevovat na kůži, pokud jste rychle přibrali na váze či máte strie v rodinné anamnéze. Přestože nejsou bolestivé, ani škodlivé pro naše zdraví, pro ženy jsou neestetické. Na trhu lze zakoupit celou řadu krémů, které pomáhají při jejich blednutí, avšak velká úloha stravy při výskytu tohoto problému je přehlížena. Do jídelníčku je potřeba zařadit potraviny s vysokým obsahem kolagenu. A které to jsou?

Ústřice

Ústřice obsahují velké množství zinku, který je potřeba na snížení výskytu strií. Hraje totiž poměrně velmi důležitou úlohu při udržování zdravé pokožky. Je nezbytný pro tvorbu kolagenu. Bez jeho přítomnosti kolagen slábne a pokožka se tak stává ke striím náchylnější.

Tučné ryby

Olejnaté ryby obsahují omega 3-  mastné kyseliny a vitamín E, což jsou živiny, které pomáhají udržovat normální strukturu buněk. Pokud zvýšíte příjem omega  – 3 mastných kyselin, zlepší se pružnost pokožky. Do jídelníčku tedy zařaďte lososa, sardinky, makrely a sledě.

Mrkev

Vaše pleť a kůže potřebuje dostatečné množství beta karotenu, jehož vynikajícím zdrojem je právě mrkev.

Citrusové plody

Především pomeranče, limetky a citrony jsou výborným zdrojem vitamínu C, při jehož nedostatku dochází ke zhoršování strií. Tento vitamín je totiž důležitý pro tvorbu kolagenu.

Borůvky

Tyto bobule jsou vynikajícím zdrojem antioxidantů, bohaté jsou především na bioflavonoidy, které posilují pojivovou tkáň a snižují výskyt strií.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button