Máte po čaji skvrny na zubech? Přidejte do něj mléko!
Chcete si zachovat bílé zuby, ale nedokážete si odpustit svůj lahodný čaj? Je dobře známo, že čajové listy obsahují taniny, které barví zuby. Jsou to třísloviny trpké a hořké chuti – mohou se podepsat na stavu vašich zubů. Lze tomu však snadno zabránit.
Stačí jen přidat několik kapek mléka do čaje. Mléko přispívá k přirozenému procesu bělení zubů, v praxi funguje lépe, než bělící zubní pasty. Tento výzkum byl popsán v magazínu „International Journal of Dental Hygiene“.
Čím se čaj po přidání mléka změní?
Proč tomu tak je? Vědci si tento poznatek vysvětlují tím, že mléko obsahuje kasein. Ten je na sebe schopen vázat taniny v čaji. Taniny v čaji způsobují tmavé skvrny na zubech a kasein zabraňuje jejich vzniku.
Dr. Ava Chow, profesor z University of Alberta’s School of Dentistry, však není přesvědčen o tom, že by si mléko do čaje začali nalévat všichni, domnívá se, že je to spíše kulturní zvyk. Přesvědčíme ho o opaku? Máte jedinečnou šanci s tím začít.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos