Prevence
Proč pít denně sklenku mrkvové šťávy?
Mrkev je nejpopulárnější a nejuniverzálnější zelenina, kterou můžeme konzumovat jak syrovou, tak i tepelně upravenou. Obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů a vlákniny a naopak malé množství kalorií.
- Podporuje zdraví očí a to především díky beta – karotenu a luteinu, které také pomáhají snižovat riziko ztráty zraku související s věkem.
- Snižuje riziko vzniku srdečních chorob a to především díky vitamínu A (snižuje oxidační stres, posiluje imunitní systém), vitamínu C (snižuje riziko vzniku ischemické choroby srdeční) a vitamínu K.
- Působí jako protirakovinné činidlo – podporuje hladinu ochranných antioxidantů v krvi, snižuje záněty a oxidační stres.
- Zvyšuje imunitu tím, že podporuje tvorbu bílých krvinek. Bez dostatečného množství vitamínu A imunitní systém slábne a hrozí riziko onemocnění.
- Podporuje zdravé kosti tím, že pomáhá bojovat proti osteoporóze. Vitamín K je nezbytný při vázání vápníku.
- Podporuje detoxikaci jater, podporuje jejich činnost a brání hromadění tuku.
- Pomáhá snižovat riziko vzniku Alzheimerovy choroby tím, že snižuje hladinu oxidativního stresu v mozku. Ten může oslabovat nervové signály.
- Zvyšuje metabolismus díky velkému obsahu komplexu vitamínu B, který pomáhá rozkládat glukózu, tuky a bílkoviny.
- Urychluje hojení ran a to především díky beta – karotenu.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos