Jídlo

Recept na veganské sushi

Do teď. Tento recept na veganské sushi zcela změní váš názor na sushi. Nenechte si ujít tuto rybu v této verzi, která je pro vás velmi dobrá. Namísto podezřelých ryb, které najdete v sushi barech a restauracích (sbohem, imitace krabího masa), budete mít spoustu vegetariánských variant zabalených do nori, několika typů mořských řas a karfiolové rýže, která nahradí těžké rýžové zrno.

Toto veganské sushi je skvělá volba, ať už jste vegan/ka, nebo ne. Je bez tuku a čerstvé, nevyžaduje žádné teplo, takže je perfektní letní variantou a je připravena docela snadno.

Udělejte si své veganské sushi!

Začněte přidáním květáku do kuchyňského mixéru, dokud nedosáhne konzistence rýže. Tato nízkokalorická zelenina bohatá na vitamíny způsobuje, že toto veganské sushi není nezdravé. Umístěte květákovou rýži do misky a položte navrch papírovou utěrku, abyste odstranili extra vlhkost. Dejte zatím stranou.

Nyní přidejte mandle do kuchyňského robotu a mixujte tak dlouho, dokud nebudou mandle dokonale jemné. Kombinujte je s květákovou rýží, přidávejte med, který není včelí, sůl a vše dobře promíchejte.

Dále položte list z mořských řas na rolovací rohož nebo rovnou plochu a přidávejte 1/3 šálku „rýže“ do nori, přičemž kolem okrajů necháte asi palec bez rýže. Budete potřebovat ten prostor, abyste později sushi mohli srolovat.

Přidejte zbytek výplně do veganského sushi. Pak pomocí rukou sklopte nori nahoru a nad náplní pevně omotávejte. Močte řasu troškou vody, abyste ji utěsnili a aby lepila.

Nožem nakrájíme na menší kousky rolku a nůž mezi jednotlivými kousky otíráme vlhkým ručníkem tak, aby se nůž nelepil na rolky. Podávejte s Braggsovou tekutou aminos, alternativou sójové omáčky vhodnou pro vegany.

Tento vegansky přátelský pokrm je docela snadný, a tak chutný! Jakmile se seznámíte s procesem, můžete dokonce začít s kreativitou všech možných náplní.

Veganské sushi – recept:

Celkový čas: 15 minut

Porce: 8

Ingredience:

Sushi rýže:

  • 1 velká hlava květáku (cca 6 hrnečků květákové rýže)
  • ¼ hrníčku mandlí
  • 1 polévková lžíce jiného než včelího medu
  • Špatka himalájské soli

Náplň:

  • 8 plátků nori
  • 1okurka – oloupaná
  • 1 mrkev – umytá, očištěná, na tenké plátky
  • 4 cibule – umyté, na tenké plátky, očištěné
  • 1 avokádo – oloupané, na tenké plátky
  • 1 a ½ hrníčku vojtěškových klíčků

Dip:

  • Braggsovou liquid aminos

Instrukce:

  1. Umístěte květák do kuchyňského robotu a pulsujte až do konzistence rýže.
  2. Ve velké misce položte na květákovou rýži papírový ručník, abyste odstranili vlhkost. Dát stranou.
  3. Přidejte mandle do kuchyňského robotu a pulsujte, až dokud se nenakrájí jemně.
  4. Přidejte mandle k rýži z květáku a přidejte med a sůl, míchání až do zkombinování všech ingrediencí.
  5. Umístěte list nori na rolovací rohož nebo rovný povrch, přidejte ½ šálku rýže květáku a nechte asi o palec kolem okrajů, přidejte plnící přísady.
  6. Pak pomocí rukou sklopte nori nahoru a nad náplní pevně omotávejte. Močte řasu troškou vody, abyste ji utěsnili a aby lepila.
  7. Nakrájejte rolku na malé kousky a nůž navlhčete utěrkou mezi jednotlivými řezy, aby se rolka k noži nelepila.
  8. Ponořte se do Braggs Liquid Aminos.

 

 

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button