KrásaZdraví

Rychlejší hubnutí? Zařaďte do svého jídelníčku toto koření

Astronomické léto již brzy začne, ale stále stoupající teploty jej připomínají již měsíc dopředu. S létem přichází i plavková sezóna a chvíle, kdy vystavujeme své tělo na odiv mnohdy stovkám pozorovatelům. Jak podpořit proces hubnutí, abyste se i na koupališti cítili dobře? Pomoci vám mohou některé druhy koření, které účinně nastartují metabolismus.

Skořice

Dopřejte si pravidelně ve svých pokrmech skořice. Skořice má zahřívací účinky a možná právě proto ji hojně konzumujeme během zimního období a Vánoc. I přes léto vám však může být nápomocná při hubnutí přebytečných kil. Přidejte si ji ráno do bílého jogurtu, ovesné kaše či smoothie. Skořice je přirozeně sladkou a jistě ji využijete i při přípravě indické kuchyně. Zakoupit můžete také peeling či krémy s obsahem skořice, které jsou účinné především na odstranění celulitidy.

Chilli

Hubnutí podpoří také chilli. Obsahuje látku zvanou kapsaicin, která tělo zahřívá a způsobuje také změny uvnitř organismu. Účinně podporuje spalování tuků a pomůže vám zhubnout přebytečná kila. Kapsaicin má další skvělou vlastnost, podporuje totiž pocit nasycenosti, zůstane vám tedy déle pocit sytosti a nebude vás honit chuť na sladké. Dopřejte si chlli do svých ranních vajíček, do omáček či polévek. Nemusíte to s ním přehánět, ale občasné zařazení chilli do jídelníčku je při hubnutí více než vítané. Konzumace chilli je také velmi prospěšná vašemu kardiovaskulárnímu zdraví, dokonale totiž tělo prokrví a roztahuje cévy.

Zázvor

Třetím druhem koření, který vám pomůže zhubnout, je bezesporu zázvor. Zázvor můžete přidávat do vašich pokrmů, zvláště v asijských pokrmech je skvělý, ale připravit si z něj můžete domácí limonádu či čaj. Zázvor účinně lidský organismus zahřívá a má podobné účinky jako chilli papričky. Účinkuje na organismus jako zrychlovač metabolismu a účinná podpora efektivního spalování. Při přípravě zázvorové limonády však vynechte citron. Zázvor organismus zahřívá, ale citron je naopak ochlazuje.

Pepř

Kořenící klasikou, kterou používáme snad v každém slaném receptu, je pepř. I pepř zahřívá organismus a podporuje spalování tuků. Přidat pepř můžete snad do všech slaných pokrmů, které si dopřáváte, do míchaných vajíček, do omáček, na tuňáka apod.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button