Prevence Rakovina

Rýžový olej pro naše zdraví

Rýžový olej se stává jedním z velice populárních rostlinných olejů.

Rýže je jednou z nejvíce dostupných a oblíbených potravin na světě. Rýžový olej se získává z klíčků a slupky zrnek rýže. Je vhodný pro smažení, vaření i fritování. Běžně se používá v asijských kulturách a to především proto, že rýže je tradičním základem jejich kuchyně.

Zdravotní výhody

Obsahuje velké množství vitamínu E, některé antioxidační látky a má ideální rovnováhu mastných kyselin.

Mezi jeho ceněné zdravotní přínosy patří schopnost snižovat hladinu cholesterolu, posilovat imunitní systém, pomáhat předcházet rakovině, zlepšovat zdraví pleti, pomáhat při redukčních dietách, zmírňuje příznaky menopauzy, chrání srdce a pomáhá omezovat alergické reakce.

Problémy v menopauze

Snižuje symptomy způsobené hormonálními změnami.

Kontrola cholesterolu

Rýžový olej má optimální složení mononenasycených, polynenasycených a nasycených tuků v porovnání s ostatními oleji. Tato rovnováha pomáhá upravovat a regulovat hladinu cholesterolu v krvi. Díky tomu se omezuje výskyt celé řady zdravotních potíží – aterosklerózy, náhlé příhody srdeční nebo mrtvice.

Prevence rakoviny

Rýžový olej je bohatým zdrojem antioxidantů, vitamínu E a tokoferolu. Tyto látky pomáhají v boji proti volným radikálům, které vznikají jako nebezpečné vedlejší produkty při buněčném metabolismu, a mohou způsobovat mutaci zdravých buněk na rakovinné buňky.

Předčasné stárnutí

Vitamín E souvisí se zdravou kůží. Volné radikály napadají kožní buňky a způsobují předčasné stárnutí. Rýžový olej může zvýšit hladinu vitamínu E v těle. Ten urychluje hojení ran, zvyšuje buněčnou regeneraci, podporuje hladkost kůže, redukuje vrásky a poskytuje ochranu před škodlivým UV zářením.

POZOR: Rýžový olej má vysoký obsah vlákniny; nepoužívejte jej v případě, že máte zažívací potíže. Také má vysoký obsah kalorií, takže ho používejte jen v omezeném množství.

Zdroj

Zanechte komentář