Slaninovo-sýrové brambory. Příprava této skvělé večeře vám zabere 10 minut, vypadá nádherně a chutná ještě líp
Sýrovo-slaninové brambory jsou skvělá a rychlá večeře, která vypadá nádherně na talíři, příprava vám zabere 10 minut a může být z ingrediencí, které máte zrovna po ruce. Nemusíte nutně použít sýr a slaninu, ale to co máte rádi, pouze nakrájené na plátky. A proto určitě zkuste připravit tyto skvělé brambory, které zasytí a potěší i vzhledem n talíři například děti.
Brambor použijte tolik, kolik vás je v rodině, jistě dokážete už odhadnout kolik jich asi kdo sní a každý má jinou velikost brambor k dispozici.
Ingredience
- Brambory
- Změklé máslo na každou bramboru lžíci
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Strouhaný tvrdý sýr například Čedar
- Krátce opraženou slaninku plátek do každé brambory
- Bylinky dle chuti
- Smetana nebo zakysaná smetana (nemusí být)
Postup
Brambory ve slupce pořádně omyjeme a nakrájíme jako harmoniku na tenká kolečka, ale nedokrojíme až dolů, aby se nám brambora nerozpadla. Osolíme a opepříme jí zevnitř i z venku a postupně vkládáme do mezer plátek slaniny a sýr. Pokud nám sýr a slanina zbyde, můžeme ještě vrch brambor posypat. Dáme do pekáčku vymazaného olejem a na každou bramboru dáme ještě lžíci másla a pokud chcete bylinky. Zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů zhruba 35 min. Potom odkryjeme a ještě dopečeme dozlatova.
Tip
Můžeme podlít na začátku pečení případně šlehačkou a tou pak přelít na talíři bramboru. Nebo pokud chcete osvěžit, tak použijte po dopečení navrch lžičku zakysané smetany.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos