Šlehačkové vánoční rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!
Hledáte vánoční cukroví, které bude rychlé na přípravu a přitom křehoučké, jemné a skvělé chuti?
Zkuste tyto šlehačkové kokosové rohlíčky, které zvládne každá hospodyňka a jen se rozplývají na jazyku!
Šlehačkové vánoční rohlíčky
Těsto:
450 g polohrubá mouka
100 g strouhaný kokos
250 g másla
1 ks žloutek
100 g moučkový cukr
230 ml smetana ke šlehání 33%
1/4 lžičky prášek do pečiva
1 bal. vanilkový cukr
Poleva:
100 g čokoláda na vaření
20 g másla
moučkový cukr na obalování
Postup přípravy
- Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat v ledničce 2 hod.
- Z těsta vytvarujeme menší rohlíčky, nebo dáme do formiček, které naskládáme na plech a pečeme při 180 stupňů cca 20 min.
- Po upečení rohlíčky obalíme v prosátém moučkovém cukru a po vychladnutí konce namočíme do čokolády.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos