Jídlo

Šlehačkové vánoční rohlíčky, které se rozplývají na jazyku!

Hledáte vánoční cukroví, které bude rychlé na přípravu a přitom křehoučké, jemné a skvělé chuti?

Zkuste tyto šlehačkové kokosové rohlíčky, které zvládne každá hospodyňka a jen se rozplývají na jazyku!

Šlehačkové vánoční rohlíčky

Těsto:

450 g polohrubá mouka

100 g strouhaný kokos

250 g másla

1 ks žloutek

100 g moučkový cukr

230 ml smetana ke šlehání 33%

1/4 lžičky prášek do pečiva

1 bal. vanilkový cukr

Poleva:

100 g čokoláda na vaření

20 g másla

moučkový cukr na obalování

Postup přípravy

  • Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat v ledničce 2 hod.
  • Z těsta vytvarujeme menší rohlíčky, nebo dáme do formiček, které naskládáme na plech a pečeme při 180 stupňů cca 20 min.
  • Po upečení rohlíčky obalíme v prosátém moučkovém cukru a po vychladnutí konce namočíme do čokolády. 

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button