Sójový olej pro zdraví i krásu
Sojový olej je druh rostlinného oleje, který se získává ze semen sóji. V současné době je to jeden z nejpoužívanějších rostlinných olejů na světě.
Nutriční hodnoty a složení oleje
Olej je bohatým zdrojem energie. Obsahuje proteiny, vlákninu a malé množství tuků. Najdeme v něm celou řadu vitamínů (A, C, D, K) a minerálů (vápník, měď, mangan, hořčík, fosfor, zinek, selen, železo). Všechny tyto látky jsou potřebné pro správné fungování lidského organismu.
Využití
Lze jej využít jak v kuchyni teplé, tak i studené (především do salátů).
Výhody pro zdraví
- Kvalitní pro vaření – je to jeden z nejzdravějších olejů, je bohatý na polynenasycené tuky, omega 6 proteiny, aminokyseliny a kyselinu linoleovou. Obsahuje také velmi malé množství nasycených tuků
- Brání absorbci cholesterolu v lidském těle
- Pomáhá zpomalovat procesy stárnutí a předchází kožním potížím – olej je bohatý na vitamín E, který je dobrým antioxidantem a působí jako bariéra v pokožce proti škodlivým radikálům
- Podporuje pevné kosti – a to především díky vitamínu K, jenž posiluje kostní tkáň
- Snižuje riziko vzniku Alzheimerovi choroby – vitamín K přítomný v oleji napomáhá v boji proti poškození mozkových buněk
- Působí jako podpůrný prostředek v prevenci proti rakovině – snižuje absorbci volných radikálů v lidském těle
- Podporuje zdraví srdce – obsahuje omega 3 mastné kyseliny, které hrají důležitou roli při snižování rizika vzniku srdečních onemocnění a arytmie
- Snižuje hladinu triglyceridů v těle
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos