Zdraví

Těchto 5 jedů máte doma možná i vy

Napsáno od redakce

Zdánlivě standardní potraviny, ale ve skutečnosti jsou to jedy, které nám poškozují zdraví. Možná ani netušíte, že všechny tyto potraviny máte pravděpodobně u vás doma.

Pravidelná konzumace těchto 5 výrobků zvyšuje riziko cukrovky, hypertenze a dalších běžných onemocnění. Nenechte se tedy již déle klamat reklamou a vyřaďte tyto potraviny ze svého jídelníčku ještě dnes!

Rafinovaná mouka

Bílá mouka obsahuje jen velmi malé množství původního zrna. Většinu představuje pouhý škrob. Další ošetření a bělení mouky je navíc prováděno prostřednictvím chemických látek, které jsou toxické.

Rafinovaný cukr

Bílý cukr není vlastně víc než vybělená a vyčištěná šťáva z cukrové řepy, která je ale tímto procesem zcela zbavena veškerých živin a užitečných látek. Proces výroby cukru je doprovázen celou řadou chemických procesů, které z cukru vytváří chemický koktejl, který vede ke vzniku cukrovky a srdečním potížím.

Pasterizované kravské mléko

Proces pasterizace z mléka prakticky odstraňuje všechny prospěšné látky – vitamíny i vápník. Navíc rychlé zahřátí také likviduje veškeré prospěšné bakterie, a tak nám pasterizované mléko vlastně vůbec nic nepřináší.

Rafinovaná rýže

Zvyšuje hladinu glukózy, a proto je nebezpečná zejména pro cukrovkáře. Navíc proces rafinace odstraňuje vrchní vrstvu rýže, která je plná vlákniny a vitamínů. To, co zbude už je jen pouhý škrob.

Rafinovaná sůl

Sůl zvyšuje riziko kardiovaskulárních problémů. Bílá sůl je zbavena jódu, který by za normálních okolností pozitivně mohl působit na vaši štítnou žlázu. Navíc je naše generace navyklá používat soli až přespříliš a zaděláváme si tak na vážné zdravotní problémy s játry.

 

O autorovi

redakce

Zanechte komentář

error: