Milujete hranolky,ale vadí vám, že jsou smažené v hromadě oleje a že jsou nezdravé?
Zkuste zdravé celerové hranolky připravené v troubě s minimem oleje.
Jsou chutově výborné a dokonce je ocení i děti, které jinak na normální hranolky nedají dopustit, tak tyhle jim určitě zachutnají.
Suroviny
2 velké celery
4 lžíce oleje
1 lžička kari
1 lžička sušeného česneku
1 lžička papriky mleté
Postup přípravy receptu
Celer postupně celý oloupeme a ten poté nakrájíme na plátky asi 1 centimetr silné. Z plátků postupně krájíme hranolky.
Ve větším hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, a potom přidáme do vody celerové hranolky a nezakryté je vaříme po dobu 1 – 2 minut.
Následně slijeme vodu a hranolky vhodíme zpět do hrnce, do kterého přidáme olej, výše zmíněné koření a prohodíme tak, aby se hranolky postupně a rovnoměrně obalily.
Nyní hranolky vyndáme a rozprostřeme na velký plech. Dejte pozor, aby hranolky nebyly na plechu příliš na sobě, v takovém případě se hranolky spíše dusí, než pečou.
Hranolky pak pečeme v předehřáté troubě na cca 220°C zhruba 25 minut.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos