Recept na bramborové nočky s medvědím česnekem může být příjemná jarní změna ve vašem každodenním jídelníčku. Navíc medvědí česnek obsahuje řadu vitamínů, které naše tělo potřebuje, takže je určitě vhodné ho více používat ve vaření, obzvlášť na jaře, kdy je doba jeho sběru.
Ingredience
300 g brambory uvařené ve slupce
50 g máslo
100 ml olivový olej
50 g hladká mouka
1 ks vejce
150 g hrubá mouka
150 ml mléko plnotučné
200 g medvědí česnek + lžíce najemno nasekaného do těsta
Postup
Medvědí česnek, olivový olej a sůl rozmixujte dohladka. Dejte do skleničky a vychladit do ledničky.
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nastrouhejte. V míse je smíchejte s hrubou moukou a vajíčkem, přidejte nasekaný medvědí česnek a vypracujte hladké těsto. Z něj vytvořte válečky, nakrájejte je na stejně velké špalíčky a vařte ve vroucí osolené vodě asi 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.
Z másla a hladké mouky udělejte jíšku, přidejte studené mléko, nebo smetanu. A vařte asi 10 minut.
Část medvědího česneku se solí a olejem vmíchejte do omáčky a dochuťte solí a pepřem. Na talíře dejte uvařené noky, polijte omáčkou a ozdobte medvědím česnekem. Dobrou chuřt!
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos