Přírodní léčbaZdraví

Vyrobte si alkoholické zázvorové pivo, které vám přinese spoustu prospěšných vitamínů a enzymů

Vyrobte si zázvorové pivo, které vám přinese spoustu výhod pro vaše zdraví. Uklidňuje nevolnost, i během ranného těhotenství, jakékoliv podráždění žaludku, je prevencí proti rakovině, má protizánětlivé přínosy, posiluje svaly a klouby.

Ingredience

2 citróny

500 g cukr krystal

5 l voda

30 g čerstvý zázvor

podle potřeby sušené pivní kvasnice (nebo vinné šampaňské jsou nejlepší)

Postup přípravy

Zázvor oloupeme a nastrouháme. Z citronů vymačkáme šťávu.

Zázvor vložíme do velké mísy, zasypeme cukrem a zalijeme pěti litry vroucí vody. A promícháme. Nakonec přilijeme citronovou šťávu. Necháme vychladnout zhruba na 20 stupňů.

Sušené pivní kvasnice v hrníčku zalijeme vlažnou vodou (20 stupňů). Necháme 3 – 4 minuty oživit a vlijeme do zázvorové směsi. Promícháme a takto připravené zázvorové pivo necháme 24 hodin stát při pokojové teplotě.

Zázvorové pivo přecedíme do čistých lahví přes plátno a uzavřeme je korkovou zátkou.

Nad hladinou musí zůstat nejméně 3 cm volného prostoru na tvořící se oxid uhličitý.

Zázvorové pivo podáváme vždy vychlazené.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button