Vyrobte si alkoholické zázvorové pivo, které vám přinese spoustu prospěšných vitamínů a enzymů
Vyrobte si zázvorové pivo, které vám přinese spoustu výhod pro vaše zdraví. Uklidňuje nevolnost, i během ranného těhotenství, jakékoliv podráždění žaludku, je prevencí proti rakovině, má protizánětlivé přínosy, posiluje svaly a klouby.
Ingredience
2 citróny
500 g cukr krystal
5 l voda
30 g čerstvý zázvor
podle potřeby sušené pivní kvasnice (nebo vinné šampaňské jsou nejlepší)
Postup přípravy
Zázvor oloupeme a nastrouháme. Z citronů vymačkáme šťávu.
Zázvor vložíme do velké mísy, zasypeme cukrem a zalijeme pěti litry vroucí vody. A promícháme. Nakonec přilijeme citronovou šťávu. Necháme vychladnout zhruba na 20 stupňů.
Sušené pivní kvasnice v hrníčku zalijeme vlažnou vodou (20 stupňů). Necháme 3 – 4 minuty oživit a vlijeme do zázvorové směsi. Promícháme a takto připravené zázvorové pivo necháme 24 hodin stát při pokojové teplotě.
Zázvorové pivo přecedíme do čistých lahví přes plátno a uzavřeme je korkovou zátkou.
Nad hladinou musí zůstat nejméně 3 cm volného prostoru na tvořící se oxid uhličitý.
Zázvorové pivo podáváme vždy vychlazené.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos