Jídlo Léčba Návod

Jakými potravinami se vypořádáme s překyseleným žaludkem

Žaludek obsahuje přírodní kyseliny, jež mají za úkol pomáhat při trávení potravin, fungují jako prevence proti střevním infekcím. Pokud je těchto kyselin přebytek, dostaví se různé obtíže – bolesti žaludku, nepohodlí, pálení žáhy. Hlavní důvody překyselení jsou špatné stravovací návyky, kořeněná jídla, stres či alkohol.

Nabízíme několik způsobů, kterými lze proti překyselení bojovat.

Česnek

Je to snadno dostupná surovina, která pomáhá snižovat kyselost. Stačí použít několik stroužků drceného česneku a zapít malým množstvím vody.

Lístky bazalky

Čerstvé lístky můžeme smíchat s jogurtem. Pokud budete tuto směs konzumovat pravidelně, zabráníte překyselování žaludku. Nemáte – li čerstvé lístky, postačí i sušená.

Šťáva z aloe

Aloe Vera poskytuje úlevu při problémech s překyselením žaludku. Pomáhá zklidnit zažívací orgány. Důležité je šťávu pít mezi jídly, nikoli během jídla.

Jedlá soda

Ta pomáhá snižovat překyselení žaludku. Důležité je, aby se smíchala s vodou – ¼ čajové lžičky sody smíchat s ¼ šálkem vody.

Podmáslí

Sníží překyselení žaludku při konzumaci kořeněných jídel. Stačí smíchat mletý černý pepř s podmáslím a pít.

Jablečný ocet

Pomáhá při správném trávení potravy. Stačí vzít jednu polévkovou lžíci před jídlem.

Zdroj

Zanechte komentář