Podle mnoha astrologů má každé znamení zvěrokruhu určité stravovací návyky, svůj vlastní způsob přípravy jídla a různé preference k určitému druhu jídla.
Zatímco mnozí lidé dávají přednost tradičním pokrmům, někteří milují experimentovat s novou a exotickou kuchyní, zatímco jiní budou jíst téměř cokoliv, protože nejsou vybíraví.
Přečtěte si další informace o postoji všech dvanácti znamení zvěrokruhu k jídlu!
BERAN
Beran miluje pikantní jídlo, horké a energizující. Nemají čas na dlouhé jídlo, protože jsou neustále zaneprázdněni a na cestách a mají špatný zvyk jíst příliš rychle ve snaze neztrácet čas. Vybírají potraviny bohaté na kalorie, ale ve většině případů to velmi dobře podporuje jejich dynamickou povahu. Prvek ohně Berana ovlivňuje jejich chuť. Pokud nejste velkým fanouškem horkých a pikantních jídel, nebudou pro vás jejich jídla velmi uspokojující. Beran má obrovskou chuť k jídlu, miluje experimentování a volí bohatou bílkovinnou stravu, a plně si uvědomuje, že to je to, co jeho tělo potřebuje. Mnoho zdravotních problémů, které představitelé tohoto znamení mají, souvisí s jejich příjmem potravin, a když jsou nemocní, měli by věnovat pozornost svým stravovacím návykům.
Tip: Jezte pomalu a vyhněte se alkoholickým nápojům.
BÝK
Zástupci Býka jsou opravdovými gurmány. Mají velkou chuť k jídlu a vědí, jak si vychutnat jídlo.
Bez ohledu na to, co jedí, chtějí, aby jejich jídlo vyvolalo všechny své smysly a nešetří, pokud jde o kvalitu. Pouze jemně připravené jídlo je může plně uspokojit. Dieta je pro ně mučení, zatímco vaření – opravdové potěšení. Když shromáždí dostatek životních zkušeností, můžete se naučit spoustu nových receptů od lidí, kteří se narodili pod tímto slunečním znamením. Jejich největší výzvou je přestat jíst sladkosti, těstoviny a chléb. Lidé narozeni jako Býci nechtějí být přerušeni při jídle. Chtějí se cítit uvolněně a pohodlně u jídelního stolu. Jejich největší problém se skrývá v potřebě utopit jejich emoce v potravinách, což může vést k problémům s hmotností a všem druhům zdravotních problémů, které je třeba sledovat.
Tip: Zkuste sladkosti vyměnit za čerstvé ovoce.
BLÍŽENCI
Zástupci Blíženců jsou mezi lidmi, kteří téměř nikdy netrpí nadváhou. Pro ně je důležitý rozhovor během oběda než jídlo, které jedí. Možná, že jídlo není mezi jejich oblíbenými aktivitami, ale mají rádi vaření. Jejich kuchyně je místem, kde kreativita může rozkvést a jejich zvědavost se mísí s jejich talentem pro kombinování přísad, následovanou jejich odvahou k experimentování. Dokonce i největší tradicionalisté mají potíže s odporem na jídlo připravované Blížencemi. Rozmanitá strava je na jejich menu povinná a největším problémem jejich organismu je nedostatek rutiny. Předpokládá se, že Blíženci mají nejmenší pravděpodobnost, že budou trpět onemocněními způsobenými konzumací nezdravých potravin, avšak toto je jen platná domněnka v případech, kdy věnují pozornost tomu, co jedí.
Tip: Vytvořte stravovací rutinu pro své každodenní jídlo. „
RAK
Raci jsou známé svým kulinářským dovednostem. Milují domácí jídlo, připravené z knížek svých babiček. Vždy nakupují drahé, ale kvalitní potraviny a nikdo nemůže odolat jejich specialitám. Lidé, kteří se narodili pod tímto znamením, nenávidí sdílet své jídlo a mají tendenci jíst, dokud nejsou dostatečně plní, aby nemohli dýchat. Nezáleží na svém vlastním zdraví a často se přejí, zejména když jsou nervózní nebo vyděšeni. Vzhledem k jejich citlivému žaludku tito jedinci často musí ovládat svou obrovskou chuť k jídlu a svou lásku ke kulinářskému hedonismu. Na druhou stranu dělají skvělou zábavu u stolu, vždycky rozvíjejí pokrmy s příběhy o svých specialitách, receptech a původu jídla.
Tip: Naučte se ovládat chuť k jídlu, když jste nervózní nebo se bojíte.
LEV
Lvi mají rádi drahé jídlo, vyrobené pouze z nejlepších ingrediencí. Chtějí, aby se jejich jídlo připravilo v luxusní restauraci, kde budou vidět. Pokud jde o výživu, jednoduché rozhodnutí je povede k disciplinovanému chování a dobrým stravovacím návykům. Oni mají rádi stravování ve společnosti a často se drží jednoho velkého jídla denně. Jejich jídelní stůl je nejlepší, když se milovníci setkávají nad radostnými událostmi a Lev má šanci cítit jejich lásku a souhlas. Přestože se jim nelíbí moc vařit, budou se snažit dělat velké rodinné večeře, aby na tvářích svých blízkých přinesly úsměvy. Jejich žaludek je obecně silný, ale jejich srdce trpí, když jejich příjem vitamínu není tak bohatý, jak by měl být.
Tip: Konzumujte mnoho ovoce a zeleniny.
PANNA
Pany mají citlivý žaludek a měli by být opatrní ohledně jídla, které jedí. Vzhledem k potřebě sebeobětování je Pana jediným znamením, které může být na dietě, aniž by podléhala pokušení podvádět. Pomalý metabolismus je dalším problémem, takže potřebují konzumovat hodně syrové zeleniny a ovoce, které pomáhají při trávení. Lidé narození pod tímto znamením mohou kouzlit v kuchyni. Využijí veškerého svého talentu k vytvoření neuvěřitelných detailů a připraví pokrm, který není jen chutný, ale vypadá dokonale. Pana může být šetrná, ale ne pokud jde o vaření – neodolatelná chuť je pro ně důležitější než cena použitých potravin. Nenávidí vyhazovat jídlo, takže se často úspěšně vydali na mise, aby připravili „něco z ničeho” a používali všechny zbytky z lednice.
Tip: Jezte lehké, malé jídlo, aby se zabránilo nepohodlí žaludku.
VÁHY
Váhy jsou milovníci jídla, ale to, co mají rádi více než samotné jídlo, je celý tanec kolem něj. Každé jídlo je pro ně svátek a dokonce i když nejí mnoho, upřednostňují malé části všeho – salát, chuťovka, hlavní chod a dezert, následované jemným vínem nebo pikantním pivem. Lidé, kteří se narodili pod tímto znamením, často jsou závislí na čokoládě a sladkostech, a upustí od svého hlavního jídla spíše na sladké potěšení, které přichází na konci jídla. Chtějí, aby jejich jídlo a jídelní stůl vypadali hezky a potřebují jistou atmosféru při jídle, aby se cítili dobře a skutečně si užívali chuti. Když vaříte, budou dělat nádherné dekorace, vkusné a chutné, ale někdy věnovat více pozornosti vzhledu než podstatě toho, co připravují.
Tip: Mírně konzumujte čokoládu a sladkosti, pokud chcete mít dobrou postavu.
ŠTÍR
Štíři si oblíbili potravu s vysokým obsahem kalorií a často jsou hladoví i v noci. Prázdná lednička a nepřítomnost koření a mohou doslova zuřit. Milují kořeněné jídlo a dokonce i když se o vaření moc nestarají, nezapomínají na to, že jsou vynikající kuchaři, protože jsou schopni je dovedně kombinovat. Štíři nemohou předstírat, že mají rádi něco, co není připraveno podle jejich chuti. Obvykle mají štíhlé tělo, a to ne proto, že příliš nejí, ale proto, že se řídí zásadou všeho nebo nic, jako v každé oblasti svého života – když mají pocit, že šli příliš daleko, začnou okamžitě s dietními omezení.
Tip: Vyhněte se alkoholu a nevyžádanému jídlu a denně pijte velké množství vody a čaje.
STŘELEC
Představitelé střelce jsou zvědaví, rádi experimentují pravidelně a chtějí vyzkoušet vše, co mohou v tomto životě. Milují exotické, nestandardní a kořeněné jídlo. Jejich strava může často jít z jednoho extrému do druhého, ačkoli ve většině případů prostě jí hodně. V jednom okamžiku se mohou chovat tak, jako by byli velmi hladoví a budou rychle vyjídat své talíře, zatímco občas mohou hladovět po celé dny, doslova zapomínající na jídlo kvůli jiným vzrušením v jejich životě. Vzhledem k náchylnosti k přejídání a nadměrné námaze se lidé, kteří se narodili pod tímto znamením, často trpí trávicími problémy, vysokým krevním tlakem a v některých případech i obezitou.
Tip: Vyhněte se přejídání a udělejte pravidlo – jedno jídlo se rovná jednomu plnému talíři, ne více.
KOZOROH
Kozorozi jsou neúnavní pracovníci, ale vždy najdou čas na dobré jídlo. Pro ně je kvalita vždy důležitější než kvantita a především je potřeba jejich denní rutinní dodržování a jídlo podle plánu. Atmosféra při jídle je pro ně zvlášť důležitá. Musí být uvolněná a klidná. Milují večerní rituál, navštěvují rodinné večeře a nenávidí zbytky na talíři. Kozorozi jsou tradičními lidmi, takže milují domácí jídlo. Proto, když se rozhodnou hledat svého společníka, nezapomínají, aby se na seznam prioritních kritérií dostalo vaření. I když se jim nelíbí jejich jídlo extrémně pikantní, někdy mají tendenci přehánět se solí.
Tip: Buďte opatrní při přidávání soli do jídla. Může se stát nejhorším nepřítelem vašeho organismu.
VODNÁŘ
Zástupci Vodnáře nejsou sobečtí, pokud jde o sdílení jídla a často dávají přednost nízkokalorickým jídlům, když najdou čas na jídlo. Když jsou obsazeni svou brilantní myslí, budou jíst, co přijde, a měli by být opravdu opatrní s nezdravým jídlem. Vědí, jak si užívat ve všem, co je nové a neobvyklé. Lidé narození pod tímto znamením jsou často vegetariáni kvůli jejich humanitární povaze a často milují chuť zeleniny a ovoce více, než potraviny bohaté na bílkoviny. Často nevaří, a když to dělají, nenávidí slepě sledovat recepty. Budou dělat změny, nechají svou kreativitu a fantazii vyplynout. Nevýhodou jejich stravy je nadměrný příjem kávy a pozdní noční stravování.
Tip: Přeskočit jídlo v pozdních večerních hodinách a rozhodnout se pro vydatné a zdravé snídaně.
RYBY
Ryby vyvyšují Venuše, planetu smyslnosti a hedonismu a lidé narození pod tímto znamením milují radost z jídla. Budou mít opravdovou kreativitu, budou se bavit specifickými jídly a ocení jídlo jako způsob, jak prohlásit lásku a ukázat lidem v jejich životě, jak moc se o ně starají. Oni ocení dobrou společnost u stolu a budou se cítit ještě lépe, pokud se jejich jídlo podává při svíčkách a v romantickém prostředí. Nevýhodou jejich vášnivého přístupu je jejich láska k alkoholu, přestože rozmazává jejich vizi a jejich názor na život a má negativní vliv na jejich zdraví.
Tip: Pijte spoustu vody a pravidelně detoxikujte.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos