JídloOstatní

Chlupaté knedlíčky podle naší babičky, ta vůně slaninky a zelí po celém domě nás vždy přilákala

Chlupaté knedlíčky podle naší babičky

Tyto knedlíky jsem milovala! Když je ještě babička ovoněla sádlem a slaninkou dělaly se nám boule za ušima!

Jsou velmi jednoduché na přípravu a je pravda, že se slaninkou byli jen někdy, když byla. Ale i se zelím a cibulkou jsou neodolatelné!

Pokud máte klobásku, můžete použít i tu místo masa.

Určitě je vyzkoušejte!

Seznam surovin

750 g brambory
270 – 300 g mouka hrubá
1 vejce
10 sůl

 

1 větší cibule

250 g vařené uzené maso

kysané zelí, cukr, sůl na dochucení

Postup přípravy

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme z nich vodu.

Smícháme se solí, vejcem a moukou. Lžičkou namočenou ve vodě vykrajujeme menší knedlíčky.

Vaříme ve slané vodě 6 – 8 minut.

Doporučujeme si uvařit jeden,aby jste zjistili, zda máte správnou konzistenci.

Knedlíky ve vodě opatrně vařečkou nadzvedáváme ze dna, aby se nepřichytily.

Na sádle osmažíme cibulku dozlatova, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, chvilku orestujeme a pak následně s uvařeným kysaným zelím promícháme do knedlíčků.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button