Rady a tipy

Chytré tipy, jak využít mikrovlnku. Konec pláči při krájení cibule!

Praktické rady se vždycky hodí a některé důmyslné vychytávky mohou člověku častokráte mnohonásobně ulehčit práci. Člověk by často ani nevěřil, jaké všechny důmyslné tipy existují a že vůbec budou fungovat. Nyní máte šanci přesvědčit se sami, s těmito tipy, jak využít mikrovlnku nejen na vření.

Starý chléb

Vždycky člověk v zoufalé chvíli najde jenom starý oschlý chleba, který se takto sice dá jíst, ale nikomu se do toho nechce. A teď co s tím. Můžete si udělat chleba ve vajíčku, nebo ho znovu hydratovat jednoduchým nenáročným trikem. Stačí starý chléb vložit do mikrovlnky s mokrou papírovou utěrkou a na časovači nastavit deset sekund. Chléb znovu natáhne vlhkost a vám odpadne starost rychle běžet do obchodu pro nový.

Blesková míchaná vajíčka bez zbytečně špinavého nádobí

Mikrovlnka je mocný kouzelník a pokud zrovna spěcháte a nemáte čas si nic uvařit, můžete si v ní jednoduše udělat chutná míchaná vajíčka. Jednoduše rozkvedlejte vajíčka s trochou soli, pepře, případně sýrem či jinými dochucovadly a nechte v mikrovlnce na tři minutky. A voilá, míchaná vajíčka v hrnečku jsou hotová, můžete rychle dodat tělu potřebné bílkoviny a energii, a nemusíte se otravovat s mastnou pánvičkou.

Jak vyzrát na citróny

Zkuste dát citróny či limetky na deset až dvacet sekund na nejvyšší výkon do mikrovlny a poté si užívejte většího množství šťávy, které z těchto citrusů vymačkáte. Více šťávy se určitě i více hodí v podzimním období. Nikdy není pozdě vybavit se pořádnou dávkou vitamínu C.

Nebreč, je to jen cibule!

Krájet cibule je vždycky peklo, obzvláště ty extra silné, u kterých ani nevíte, zdali máte dost síly je vůbec dokrájet. Žádný trik navíc proti pálícím slzícím očím nepomáhá a poté už se z toho jen stává cirkus. Zahoďte lyžařské brýle, záchrana je tady! Odkrojte spodní a vrchní části cibule, vložte jí do mikrovlnky, a nastavte třicet sekund na plný výkon. Chuť zůstane zachována, ale už nebudete brečet jak u smutného romantického filmu.

Vůně jako z orientu

Vdechněte život starému koření a zároveň si krásně provoňte byt. Vložte koření, ořechy, nebo semínka do mikrovlnky na patnáct sekund a jako zázrakem se jim vrátí jejich staré vyvonělé aroma.

Křupavá slaninka bez omastku

Kdo by nezbožňoval křupavou božskou slaninu, její chuť rozplývající se na jazyku. S dobře připravenou slaninou je den ihned mnohonásobně lepší a krásnější. Aby se váš svět zlepšil ještě o stupeň, existuje způsob, jak jí připravit zdravěji a rychleji. Stačí ji vložit do mikrovlnky na papírovou kuchyňskou utěrku, a ještě jednu extra položit na vrch, aby vaše mikrovlnka na konci nevypadala, jako by v ní vybouchl mastný granát. Až budete mít připraveno, nastavte mikrovlnku na nejvyšší stupeň a slaninu vypékejte po dobu tří až pěti minut. Nenechte se zlákat tou božskou vůní příliš brzy!

Vdechněte nový život zvětralým chipsům

Jednou za čas se stane, že člověk najde ve spížce zastrčený otevřený pytlík chipsů, které se nespotřebovaly na první pokus. Většinou jsou však chipsy uvnitř okoralé a rozbředlé následkem nasáknutí vlhka z ovzduší. Takové chipsy se nikomu jíst nechtějí, ale zase je škoda je vyhodit. Buďte úsporní a vdechněte jim nový život. Jednoduše je vložte do mikrovlnky na papírové utěrce, nastavte plný výkon a nechte je péct okolo patnácti sekund. Chipsy budou zase křupavé a jako byste je zrovna otevřeli! Tento trik funguje i u jiných pochutin jako jakou například sušenky nebo krekry. Ty však potřebují v mikrovlnce trochu delší čas, takže je nejlepší nastavit časomíru na třicet vteřin.

Máslo

Je pravidelným zvykem, že člověk vždycky zapomene vyndat máslo z lednice, aby změklo, těsně před tím, když chce začít péct nebo ho jenom mazat na chleba. S tuhým máslem ani jedno z toho nejde a nikdo nemá dostatek času ani trpělivosti, aby čekal, až máslo změkne. Naštěstí ej tu náš zachránce mikrovlnka. Stačí do ní máslo na chvilku vložit a potom se s ním bude krásně pracovat. Jen ho první vyjměte z obalu, než ho do mikrovlnky umístíte!

Pečení ořechů

Máte chuť na zdravou svačinku, ale už vás nudí běžné věci? Zkuste si upéct ořechy v mikrovlnce! Je to rychlejší a snadnější způsob, než kdybyste pracovali s normální troubou. Stačí nastavit mikrovlnku na nejvyšší výkon a péct po dobu čtyř až pěti minut. Každou minutu ořechy prohrábněte, aby se z jedné strany nepřipalovaly.

Krystaly v medu

Pokud máte sklenici medu plnou zkrystalizovaného cukru a blbě se vám s ním manipuluje, stačí umístit do mikrovlnky bez víčka na dvě až tři minuty na nejnižší stupeň. Krystaly budou ihned pryč a med zase bude krásně tekutý.

Jak se zbavit klasu z kukuřice

Nejprve nožem odřízněte stonek kukuřičného klasu, poté vložte do mikrovlny. Nastavte nejvyšší stupeň a třicet sekund. Jakmile mikrovlnka zahlásí, že už je vše hotovo, vezměte kukuřici za neoříznutou špičku a zatřeste. Kukuřice sama vyleze jako po másle.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button