Čím je mladý ječmen prospěšný pro naše tělo
Ječmen setý je poměrně rozšířená obilovina. Ve svém rané fázi (to má k obilovině ještě dosti daleko) může mít pozitivní účinky na naše zdraví. Sklízí se ještě zelený – obsahuje totiž látky, které naše tělo využívá:
- vitamíny – ze skupiny B, C (kyselina askorbová), E (tokoferol), K (fytochinon), H (biotin)
- cholin – základní stavební kámen neuromediátoru (zprostředkovává nervosvalový přenos signálu v mozku, nedostatek může být jedním z faktorů ovlivňujících vznik Alzheimerovy choroby) a actelycholinu
- vláknina
- aminokyseliny
- minerály – draslík, vápník, měď, železo, fosfor, hořčík
- zelené rostlinné barvivo (chlorofyl) – zlepšuje metabolismus, má protizánětlivé a antiseptické účinky, zlepšuje přenašečovou kapacitu kyslíku, má příznivý vliv na srdce, cévy a tvorbu krve
Přípravek se dá koupit ve formě tablet nebo sypkého prášku. Rozpouští se ve vodě či ovocné šťávě. Můžete jej také přidat do studených pokrmů (müsli či saláty).
Šťáva z mladého ječmene
- podporuje obranyschopnost organismu
- pomáhá udržovat správnou hladinu cukru a cholesterolu
- působí jako antioxidant
- obsahuje velké množství vápníku, železa a bílkovin, celou řadu minerálních látek, esenciální aminokyseliny, vitamíny
Pamatujte, že mladý ječmen nikdy nesmíte rozpouštět ve vodě teplejší než 45°C, zničili byste důležité vitamíny a enzymy.
Pro příznivé působení na náš organismus je potřeba jej užívat alespoň dva až tři měsíce.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos