OstatníRady a tipy

Domácí léky na vypadávání vlasů, které skutečně fungují!

Máte problémy s vypadáváním vlasů? Ztráta 50 – 100 vlasů je běžná věc, kterou člověk řešit nemusí. Horší je, když se vypadávání vlasů stává viditelným. Holá místa bez vlasů značí poruchu, která se nazývá alopecie. Není tak výjimkou, že někteří muži jsou plešatí již ve svých 30 letech.

Plešatost je obvykle způsobená nějakou hormonální poruchou, stresem či nesprávnou výživou. V tomto příspěvku se dozvíte některé domácí přírodní prostředky, které jsou přínosem pro podporu růstu vašich vlasů. Zde je 6 domácích tipů, které vám mohou pomoci s vypadáváním vlasů.

Cibule a česnek

I levné suroviny používané v kuchyni nás mohou obohatit. Patří sem česnek a cibule, jejichž přírodní zdroj síry stimuluje růst vlasů. Slouží tak zejména jako prevence vypadávání vlasů. Produkce kolagenu se zvyšuje s obsahem síry, což má na podporu růstu vlasů příznivý vliv. Nemusíte se soustředit jen na prodej výrobků s jejich výtažky v obchodech. Můžete si udělat vlastní recepturu.

onion-647525_640

Cibule se nakrájí na jemno a vymačká se z ní šťáva, ta se aplikuje na pokožku hlavy a nechá se působit po dobu 15 minut, poté se klasicky smyje vodou. Dobrým pomocníkem je i česnek. Rozdrťte cca 4 – 5 stroužků česneku a smíchejte je s kokosovým olejem. Vzniklá směs se povaří na mírném ohni asi 3 minuty a odstaví se. Vychladlou směs aplikujte na pokožku hlavy a jemně vmasírujte. Tento postup opakujte třikrát týdně, budete mít skvělé výsledky.

Domácí prostředky proti vypadávání vlasů

Nejvíce prospěšným přírodním produktem na vlasy je kokos, respektive olej a mléko z něj. Olej si můžete koupit – podpoří růst vlasů a navíc je i vyživí. V kokosovém oleji a mléku se nachází řada bílkovin, tuků a minerálů včetně železa a draslíku. Při pravidelném používání budou vaše vlasy posílené i uvnitř vlasového vlákna. Kokosové mléko smíchejte s trochou vody a nechte směs na vlasech a pleši působit do druhého dne. Potom si umyjte hlavu obvyklým způsobem.

man-759751_640

Henna

Henna je velmi užitečným prostředkem pro posílení vlasů, jsou po ní zdravější. Netradiční kombinací henny s hořčicí vznikne směs, která je proti vypadávání velmi užitečná (tvrdí zástupci asijské populace). Vše funguje za předpokladu, že spojíte 250 ml hořčice s 60 g henny a zahřejete. Když má směs adekvátní teplotu, abyste si nespálili pokožku hlavy, začněte s aplikací. V obchodech lze koupit balíček se sušenými listy henny v podobě prášku, efektivně zabraňuje vypadávání vlasů a podpoří i jejich růst. Henna se z vlasů smyje studenou vodou, vlasy jsou po tomto procesu dokonale lesklé.

Ibišek

hibiscus-1052018_640V malé obci Kerala v Indii lidé kombinující kokosový olej s ibiškem. Vlasy jsou následně silnější. Ibišek (Hibiscus) má blahodárné vlastnosti, a to je velmi užitečné. Chrání vaše vlasy před šedivěním a snižuje tvorbu nepříjemných lupů. Připravte si domácí přírodní recepturu na vypadávání vlasů. Budete potřebovat dva květy ibišku. Ty smícháte v mixéru se sezamovým nebo kokosovým olejem. Vzniklou pastu nanesete na pokožku hlavy nebo přímo na vlasy. Necháte působit 2-3 hodiny a pak smyjete studenou vodou.

 

Amla

Amla neboli „indický angrešt“ je bohatým zdrojem vitamínu C. Plody se suší a následně rozemelou na prášek. Ten je dostupný v obchodech se zdravou výživou. 2 tbl. Amly rozdrťte na prášek, který smíchejte se stejným množstvím limetkové šťávy. Dobře promixujte a naneste na pokožku hlavy nebo vlasy. Nechte zaschnout a následně smyjte studenou vodou.

Vejce

Jelikož jsme se zmínili o užitku síry díky obsahu kolagenu, je potřeba zmínit ještě jeden zdroj – vejce. Mimo síry se tu nachází i bílkoviny a minerální látky (jód, fosfor, železo, zinek a selen). Pro růst vlasů jsou velmi dobré. Stačí smíchat jeden vaječný bílek se lžičkou olivového oleje. Promixovanou směs nechte účinkovat na vlasech po dobu 15 – 20 minut, následně smyjte studenou vodou. Problém s vypadáváním vlasů jsme zažehnali, naopak jsme podpořili jejich růst, objem a lesk.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button