JídloPrevenceZdraví

Jednoduchý recept na posílení imunity

Mrazy ustoupily a my se nedokážeme nabažit teplých dní. Jenže, i teplé dny mývají tu a tam chladné noci, které není dobré podceňovat. Když je naše imunita oslabená a my se vystavujeme chladu, riskujeme, že se pořádně nachladíme. Proto je důležité zásobit své tělo pořádnou dávkou vitamínů včetně cenných živin. Proto se nabízí tento recept, jehož hlavním složením je dýně.

Když se řekne dýně, většina lidí si vybaví zahušťování omáčky, ale o jejích velmi příznivých účincích ví pouze málo lidí.

V dužině tykve se nachází obrovské množství vitamínu C a nalezneme zde i vitamín A a E a vitamíny skupiny B, jenž pozitivně ovlivňují srdce, cévní systém a hladinu cholesterolu.

Dýně je charakteristická svým vysokým obsahem vlákniny, čímž je vhodná při problémech s trávením. Dále zde nalezneme minerály jako je třeba hořčík, železo či draslík, který pomáhá při revmatismu nebo dně, jelikož se tělo zbavuje přebytečné soli.

Dýně tak pomáhá při problémech s nespavostí a dodává tělu potřebnou sílu a vitalitu. Když ji skombinujeme s citronem, limetkou, zázvorem a medem, vytvoříme tak léčivý zázrak, který účinně bojuje s nemocí.  Vzniklá směs dokonce skvěle chutná a pasuje k palačinkách i lívancům.

Jak na to?

Budeme potřebovat:

  • 150 g medu
  • 300 g dýně
  • 1 limetku
  • 1 citrón
  • 1 ks kořene zázvoru (zhruba 5 až 7 cm)
  • 150 g hnědého cukru

Krok za krokem

Začneme tím, že si limetku s citronem důkladně omyjeme, kůru vydrhneme a můžeme i okamžik ponechat vyvařit ve vroucí vodě, aby zmizela přebytečná hořkost. Poté nakrájíme na velké kusy a pečlivě odstraníme semínka.

Následně ze zázvoru i tykve odstraníme kůru, dýni pokrájíme, zatímco zázvor nastrouháme.

Poté vložíme do mixéru citrusy, zázvor i dýni, přidáme med a posypeme cukrem. Vše si rozmixujeme na kaši.

Vzniklou směs naplníme do skleněných pohárů, které uzavřeme, a poté skladujeme  v ledničce.

Užíváme jako prevenci 1 lžíci směsi 3x denně, ideálně půlhodinu před jídlem.

Touto vitamínovou bombou která navíc skvěle chutná, si jednoduše doplníte vitamíny a bojujete proti nachlazení či jiným neduhům.

 

 

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button