Karamelizovaná červená řepa s cibulí. Výborný zdravý doplněk nejen k jakémukoliv masu!
Řepa, známá také jako cukrová řepa, získává popularitu jako nové super-potraviny kvůli nedávným studiím, které tvrdí, že řepa a šťávy z červené řepy mohou zlepšit atletický výkon, snížit krevní tlak a zvýšit tok krve. My si dnes představíme recept, který je vhodný například k pečenému masu, ke grilovaným pochoutkám, k rybám, ke smaženým věcem, zkrátka má všestranné použití a zamilujete si ho! Navíc vám přinese do těla spoustu vitamínů a minerálů.
Karamelizovaná červená řepa s cibulí
- 4 uvařené červené řepy
- 4 velké cibule
- 5 pol.lžic třtinového cukru
- 4 pol.lžic octa balsamico
- tymián
- sůl
- pepř
Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte na oleji dohněda. Zasypte ji cukrem a nechte zkaramelizovat. Zalijte octem a ještě chvíli povařte. Poté přidejte nahrubo nastrouhanou vařenou červenou řepu, tymián, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte a duste do úplného změknutí. Můžete nepatrně podlít vodou. Podle potřeby dochuťte octem, cukrem nebo solí.
Směs můžete podávat teplou, studenou a nebo ji vložit do sklenek, uzavřít a sterilovat 20 minut při 80°C. Pokud ji nebudete chtít sterilovat, naplňte ještě horkou směsí sklenky, uzavřete a otočte dnem vzhůru. Nechte je tak do úplného zchladnutí a pak přesuňte do lednice.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos