JídloOstatníPrevence

Kombinace jablečného octu a medu pomůže s nízkým krevním tlakem a vyčištěním tlustého střeva

Med je známý svými léčivými účinky po staletí. Je tradičním pomocníkem při nachlazení, ale rozhodně tím jeho spektrum účinků nekončí. Každý ho navíc máme rádi trochu jinak. Někdo miluje chléb s máslem a medem, jiný si jeho chuť užívá v čaji a takto bychom mohli pokračovat dále. Má své místo rovněž v kosmetice, jeho regenerační, antiseptické a antibakteriální účinky můžete vyzkoušet i vy. Na rozpraskané rty zabírá prakticky okamžitě. V moderní době je jeho vliv znám i v léčbě chronických ran.

Med je sladidlo i přírodní antiseptikum

Med je nenahraditelné sladidlo, které je složeno z monosacharidů, jako jsou glukóza a fruktóza. Díky nim získává svou sladkost. Mimo těchto přírodních cukrů se tu nachází i vitamín C, vápník, železo a voda. Zajímavou informací je, že kvalita vitamínů a minerálních látek závisí i na druhu květin používaných ve včelařství.

honey-1006972_960_720

V medu jsou obsažena nutraceutika neboli složky přírodního původu. Díky nim med získává další mimořádnou vlastnost, odbourává z těla volné radikály. Zlepšuje odolnost organismu před rozvojem rakoviny a onemocnění srdce.

Jablečný ocet snižuje krevní tlak

Jablečný ocet tlumí bolest v krku, je však také účinným domácím prostředkem na spáleniny od slunce a poštípání hmyzem. Navíc s ním i zhubnete. Jablečný ocet vyplachuje z těla tuky a podporuje metabolismus. Je také užitečným prostředkem k lepším hodnotám krevního tlaku. Jablečný ocet vede ke snižování hladiny špatného LDL cholesterolu, což je pro průchod cév příznivým ukazatelem. Řadí se mezi detoxikační přírodní preparáty, které tělo očišťují od nahromaděných zplodin v tlustém střevě. Díky těmto procesům se do těla dostává nový impulz, i přesto, že jste zásadně nezměnili váš jídelníček.

Apple_cider_vinegar

Kombinace medu a jablečného octu

Když tyto dvě suroviny smícháme ve sklenici horké vody v poměru 2 lžic od každé, získáme směs která rychle zotavuje. Směsí netřepte, med se pomalu rozpustí sám. Důležité je i pití, které je dobré zařadit během dne tak 1 – 2 x denně. Zřejmě vám po prvních douškách lahodit nebude, ale zvyknete si. Tento očistný nápoj stimuluje krevní oběh, působí proti únavě, zvyšuje zdraví střev, snižuje krevní tlak a je pro vás vzpruhou. Budete se cítit mladší a plní vitality. V zimě navíc zabraňuje hlasivkám onemocnět chrapotem.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button