JídloOstatní

Kombinovat maso a brambory je krajně nevhodné, zjistěte proč!

Většina lidí nehledí na to, jak potraviny vzájemně kombinuje a podle jejich oblíbenosti vezme to, co jim zažene i hlad. Nicméně jsou určitá pravidla, která musí být dodržována. Pokud jde právě o variace jednotlivých potravin, některé by neměly být konzumovány společně.

Zrovna se to týká masa a brambor, i když je to chutné, zdraví škodí. Člověk se tak nemůže řídit ani restauracemi, kde je takto servírovaný pokrm zcela běžný a na denním pořádku.

Až do teď nebyla tato kombinace nikdy zpochybňována a neproběhlo ani žádné zkoumání účinků na lidské tělo. Nicméně skupina vědců zjistila, že kombinace jakéhokoliv druhu masa se škrobem z brambor může zapříčinit poškození vašeho těla.

Co je tak problematického na kombinaci masa a brambor?

I když je potřeba na toto téma rozvinout další výzkumné techniky, je patrné, že bychom se měli této kombinaci raději vyhýbat.

Jedním z těchto názorů je: „nikdy nekombinovat maso s vysokým obsahem sacharidových škrobů. Steak a brambory, hamburgery atd.“

Dr. Wayne Pickering (dlouholetý přítel fitness legendy Jack Lalanne) vysvětluje, proč tomu tak je. „Naše tělo má určitou hodnotu pH, která se mění v důsledku jídla, které jíme a našeho životního stylu. Škroby potřebují zásadité prostředí v zažívacím ústrojí, aby se správně trávilo. Na druhé straně maso vyžaduje pro stravitelnost těžké kyseliny“, vysvětluje.

„Při míchání těchto dvou potravin nefunguje správně zažívací trakt. Jídlo je těžce stravitelné, dostanete jen velmi málo živin, a to může vést k určitému dyskomfortu, jako je pálení žáhy, nepříjemná plynatost, pálení žáhy, atd. „, pokračuje.

Neuvěřitelný osobní příběh doktora

Dr. William Howard Hay – zakladatel Hay stravy, který odboural kombinaci masa a brambor ze svého jídelníčku popisuje zlepšení jeho zdraví a úbytek na váze. Trpěl nadváhou a různými dalšími zdravotními problémy včetně dilatace srdce. To vše bylo příčinou problémů s jeho normálním životem a jednoho dne se rozhodl, že toho už má dost.

Vytvořil si jednoduchý dietní plán, ze kterého vyloučil maso se škroby a zhubl zhruba 25 kg v prvních 3 měsících. V této době se zlepšilo jeho zdraví a podařilo se mu zotavit se z vážného onemocnění srdce. Tím se vlastně stala Hayova dieta jakýmsi zlepšením životního stylu a ovlivnila i řadu dalších životů mnoha lidem.

Pokud jste u sebe zpozorovali některé z výše uvedených problémů a máte potíže se zažívacím systémem, je možná čas začít přemýšlet o tom, jaké potraviny k sobě v jídle kombinujete. Zkuste na týden vyřadit z jídelníčku kombinaci masa se škrobem a konzumujte každou tuto potravinu zvlášť. V záchraně lidského zdraví bychom měli udělat změnu, nemyslíte?

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button