Křupavé houstičky, které se vždy povedou
Milujete křupavé housky a hledáte osvědčený jednoduchý recept, díky kterému se vždy povedou? Právě jste ho našli!
Houstičky jsou křupavé, bez konzervantů, bez E a hlavně si je uděláte s láskou, což jistě rodina ocení. Věřte, že se po nich jen zapráší!
Suroviny
Těsto:
300 ml mléka
1 žloutek
1 lžička cukru
1 lžička soli
4 lžíce oleje
1 kostka droždí
600 g hladké mouky (část lze nahradit celozrnnou špaldovou)
Na potření:
1 bílek + 1 lžíce oleje – smíchat
Na posypání: kmín, hrubá sůl, sezam, mák
Postup přípravy receptu
Droždí si rozdrobíme do trošky vlažného mléka a lžičky cukru. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Sůl a mouku promícháme, přidáme mléko, olej a kvásek.
Zaděláme hladké těsto a necháme hodinu v teple kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme buď na 12 dílů na větší housky, nebo 16 malých dílů na menší housky.
Upleteme houstičky a necháme na plechu dalších 15-20 minut kynout.
Potřeme bílkem s olejem, posypeme solí a kmínem (či mákem, sezamem…) a dáme do vyhřáté troby péct na 200°C asi 15 minut dozlatova.
Necháme zchladnout, ale ještě vlažné jsou vynikající!
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos