JídloPrevence

Které potraviny lépe fungují spolu

Odborníci na výživu tvrdí, že pro udržení dobrého zdraví je důležité kombinovat zdravé přísady. Přinášíme čtyři kombinace zdravých potravin, které budou lépe fungovat společně.

Špenát a citronová šťáva: Tato kombinace pomáhá při vstřebávání železa v krvi. Jeho nízká hladina vede ke zvýšení rizika mozkové mrtvice. Zvýšený příjem pomáhá snižovat bolestivost svalů a urychluje regeneraci organismu.

Arašídové máslo a banány: Sacharidy v banánech přispějí k rychlejšímu zvýšení energie. Banány obsahují významnou dávku draslíku, který chrání srdce a bílkoviny, arašídové máslo stabilizuje hladinu cukru v krvi.

Vejce a sýr: Žloutek je bohatý na vitamín D a sýr obsahuje vápník. Výsledkem této kombinace je pevnost kostí, posílení svalstva a zlepšení trávení.

Jablko a hořká čokoláda: Výzkumy prokazují, že pravidelná konzumace malého množství tmavé čokolády vede k výraznému snížení krevního tlaku. Zkombinujte ji s jablkem a váš kardiovaskulární systém bude ještě silnější. Díky této kombinaci antioxidantů dochází k menšímu ucpávání cév.

Zdroj

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button