Květinová voda z ibišku: její konzumace přináší výhody
Popíjení ibiškové květinové vody nebo ibiškového čaje denně, je vynikající způsob, jak usnadnit hubnutí a zabránit obezitě.
Ibišek obsahuje polyfenoly (zejména antokyany, fenolické sloučeniny a flavonoidy), které podle některých vědeckých studií mohou mít pozitivní účinky na organismus.
Zde jsou ty nejvýznamnější:
Snižuje vstřebávání tuků ve střevě a pomáhá spalovat nahromaděný tuk v těle
Vlastní některé geny zodpovědné za inhibici produkce mastných kyselin v játrech, taktéž těch ve slinivce a střevech
Pomáhá vyrovnávat hladinu cukru v krvi
Reguluje chuť k jídlu
Jak si ji připravit?
Ibišková voda, na rozdíl od zeleného čaje, má příjemnější chuť a také poskytuje antioxidanty. Ty zabraňují srdečním chorobám a předčasnému stárnutí.
K výrobě čaje nebo ibiškové vody je potřeba vodu přivést k varu. Když voda začne vřít, vypněte oheň. Poté přidejte sušené květy ibišku, nádobu přikryjte a nechte 10 minut louhovat.
Následně sceďte a pijte. Můžete si také připravit ibišek s ledem, stačí do tekutiny vhodit pár kostek ledu a uchovávat v lednici.
Správný poměr květů ibišku k vodě je:
2 lžíce sušených květů ibišku na 300 ml vroucí vody
Stejně tak pro zajištění hubnutí je rozhodující pravidelná konzumace květinové vody z ibišku spojená s častým cvičením (alespoň 3krát týdně).
Květ ibišku je tedy vynikající strategií, jak zhubnout, to již víme…k tomu byste však měli jíst potraviny bohaté na živiny a vyhýbat se cukrům a tukům.
Chcete -li zhubnout pitím květinové vody z ibišku, doporučuje se pít 2 šálky čaje denně, po hlavních jídlech, a to po dobu až 12 týdnů.
Ibišek je skvělou výchozí surovinou na přípravu dalších nápojů. Vyrobte si např. tento:
Ingredience
- 500 ml studeného ibiškového čaje nebo vody
- 500 ml neslazené šťávy z červených hroznů
- 1 citron na vymačkání
- 1 citron na plátky
- 3 snítky máty
Ibiškovou vodu připravte s 5 polévkovými lžícemi rostliny na 500 ml vody nebo použijte čaj.
Přelijte do džbánu, kam dáte hroznovou a citronovou šťávu, větvičky máty a plátky citronu. Uchovávejte v chladničce a podávejte čerstvé.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos