KrásaZdraví

Kysané zelí jako pomocník v péči o tělo

Kdo by neznal tuto pochoutku, která se hojně využívá v našich kuchyních a přináší nám užitek o celý rok.

Pozitivní účinky zelí na náš organismus znali již naši předkové.

Zelí však neprospívá našemu organismu pouze vnitřně, ale i zevně. Nachází si své místo v dermatologii a kosmetice.

Zdravotní výhody zelí

  • Šťáva čistí krev a tím napomáhá lepšímu vylučování odpadních látek.
  • Zelí je bohatým zdrojem celé řady vitamínů (B, C, E, K), minerálů (draslík, vápník, fosfor, železo, zinek, magneziu a stopových prvků (největší význam má síra).
  • Díky vysokému obsahu vitamínu K podporuje hojení ran.
  • Pozitivně ovlivňuje činnost střev a trávicí soustavy – stimuluje pohyb střev, zlepšuje jejich průchodnost, podporuje pravidelné vyprazdňování.
  • Vitamíny z řady B, které jsou v zelí obsaženy, jsou důležité pro správnou činnost nervové soustavy.
  • Díky vitamínu C podporuje imunitu.

Šťáva ze zelí v kosmetice

Šťáva má omlazující účinky na naši pokožku – zvláčňuje ji a dodává pružnost, pomáhá v boji proti vráskám.

V péči o vlasy ji můžete použít na vlasy mdlé či proti tvorbě lupů. Postačí 1x týdně při mytí šťávu vmasírovat do pokožky hlavy a nechat působit po dobu pěti minut.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button