OstatníRady a tipy

Získejte mladistvý obličej se lžičkovou masáží. Zabere vám jen 10 minut denně

Snem každé ženy je vypadat mladistvě i v pozdním věku. Pravidelným cvičením a zdravou stravou lze získat krásnou postavu v jakémkoliv věku, ale skutečné stáří nejčastěji prozradí obličej. Představíme si revoluční lžičkovou masáž, která není náročná a při pravidelném provádění dokáže zachovat mladý a krásný obličej.

Správná masáž obličeje je dokonalým lékem na vrásky. Pokud si myslíte, že se vás vrásky zatím netýkají, měly byste vědět, že již po třicítce začíná kůže ztrácet svojí elasticitu, tkáň se oslabuje a podkoží začíná být čím dál tím více vidět. Masáž obličeje je jednoduchá a zvládne ji každý.

Proč je lžičková masáž obličeje tak dobrá?

Pro provedení lžičkové masáže není nutné opouštět teplo domova a vyrážet do drahých salonů, každý ji může provádět svépomocí. Lžičková masáž vám pomůže odstranit přebytečné tekutiny z tkání a zlepší krevní oběh v obličeji. Dále zajistí přirozenou pružnost pokožky, redukuje výskyt vrásek a pomůže s obnovou kontur obličeje. Masáž vás nebude stát nic, zabere vám každý den zhruba deset minut času a její výsledky můžete zaznamenat již v krátké době. Při řádném provedení lze sledovat změny již do 10-12 dnů.

Co budete ke lžičkové masáži potřebovat

Lžičková masáž je velmi snadná a lze se ji naučit hned napoprvé, techniku provádění lze následně zlepšovat každou další masáží. K celé masáži budete potřebovat několik polévkových lžic, sklenici studené vody a teplý olej. Abyste zachovali vodu ve sklenici chladnou, můžete do ní přidat i kostky ledu. K masáži nepoužívejte jakýkoliv olej, můžete použít olivový olej, měsíček lékařský, olej ze lněných semínek nebo slunečnicový olej.

teaspoon-554065_960_720

Návod na masáž

  1. Nejprve je potřeba odstranit make-up a nanést hydratační krém. Make-up řádně smyjte vodou, osušte obličej a aplikujte připravený krém. Následně polévkové lžíce dezinfikujte v alkoholu a namočte je do ledové vody.
  2. Po chvíli lžíce vytáhněte z vody, přiložte si je na horní víčka a držte je tam několik sekund. Pokud se lžíce začnou zahřívat, nahraďte je chladnými. To samé opakujte i v oblasti spodních víček. Toto vám pomůže zredukovat otoky a tmavé kruhy.
  3. Nyní namočte připravené lžíce v teplém oleji a začněte s masáží. Na lžíci vyvíjejte jen mírný tlak a pohybujte s ní podle následujících instrukcí.

massage-lines

– začněte masáží čela, pohyb by měl začínat v bodě mezi obočím a končit by měl u spánku, zastavit byste se měly u vlasů.

– následně krouživým pohybem lehce namasírujte oblast kolem očních víček, začněte od vnitřního koutku a pomalu se vraťte do výchozího bodu

– pokračujte linkami od nosu na tváře a z tváří ke spánkům

– až se dostanete k bradě, veďte pohyb opět až ke spánkům

– následně se věnujte pohybu od spodní části krku až k bradě

– masáž každé linky v obličeji opakujte alespoň 10x

Pokud by se vám stalo, že by lžíce po obličeji neklouzaly, použijte trochu více oleje. Celá masáž by vám měla trvat zhruba deset minut. Zpočátku načínejte s 1-2 minutovou masáží a každý den přidávejte 1 minutu, až do 10. dne, od kterého by vám měla trvat 10 minut. Výsledky byste měly cítit již po prvních masážích, měl by se dostavit efekt příjemného uvolnění. Obličej je obvykle celý den v napětí a masáží ho dokonale uvolníte. Jedná se o velmi příjemný pocit.

Níže se můžete podívat na inspirativní video, kde je podobná masáž prováděna:

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button