Babské radyRecepty

Měkoučké šlehačkové rohlíčky s bohatou náplní a přitom krásně křupavé

Určitě vyzkoušejte tyto úžasné makové rohlíčky, měkoučké s bohatou náplní a přitom krásně křupavé. Tradičně se dělají na svatého Martina, ale věřte, že kdykoliv je připravím, ještě vlažné zmizí, proto je škoda čekat celý rok na ten jeden okamžik, když si na nich můžeme pochutnávat kdykoliv.

Ingredience

1/2 kg hladké mouky

200ml šlehačka nejméně 30%

125 g Hera

125 g Máslo

1 lžíce cukru

 

Postup

Ze změklých tuků a zbytku surovin smícháme hladké těsto a necháme chvilku odpočinout.

Mezi tím si uděláme náplň – podle své chuti makovou, ořechovou, tvarohovou, nebo jen povidla. Náplně bude potřeba 200 g.

Těsto rozdělíme na 8 bochánků, každý vyválíme do kruhu a rádýlkem rozkrájíme na osminy. Vznikne nám 64 trojúhelníčků. Na širší stranu trojúhelníku dáme náplň a směrem dovnitř zarolujeme rohlíček. Potřeme vajíčkem.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova cca 20 – 25 minut.

Upečené rohlíčky pocukrujeme nebo přímo obalíme v moučkovém cukru s vanilkou.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Zdena Prokopová

Jsem součástí tohoto magazínu již od začátku a starám se o to, aby si zde každý čtenář přišel na své. Ráda trávím čas se svou rodinou, miluji cestování a svou práci! Zdravému životnímu stylu se věnuji již řadu let, nejvíce pak aktivnímu sportu a přírodním receptům.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button